Marcel Boloș a declarat că se vor lua măsuri pentru consolidarea capacității instituționale a ANAF. Ministrul de Finanțe a arătat că se are în vedere să se albească munca și economia la negru.

Marcel Boloș a dat detalii, duminică, pe B1 TV, despre ceea ce ar urma în perioada următoare. El a spus că este încă de lucru în ceea ce înseamnă capacitatea instituțională a ANAF.

Ministrul a dat asigurări că, în perioada următoare, se vor lua măsuri. Acestea vor viza consolidarea capacității instituționale a ANAF.

Marcel Boloș, măsuri pentru întărirea capacității ANAF

Ținta finală lui Marcel Boloș este de „a albi” munca și economia la negru. El a arătat că mai este încă de lucrat la acest capitol. Acesta a menționat care este principalul scop al combaterii evaziunii fiscale.

„Vreau să vă spun că avem încă de lucrat pe ceea ce înseamnă capacitatea instituțională a ANAF și o să vedeți în perioada următoare măsuri care privesc consolidarea capacității instituționale tocmai în ideea aceasta, ca prin combaterea evaziunii fiscale să aducem întâi de toate, munca și economia la negru să o albim, pentru că este un obiectiv important pentru țară”, a spus Boloș.

ANAF/SURSA FOTO: Facebook

Ministrul de Finanțe susține că inspectorii au dare de inimă

Ministrul de Finanțe a susținut, însă, că mai sunt multe de făcut. El a ținut să arate și că recuperarea taxelor nu se face, încă, la modul dur. Marcel Boloș a ținut să puncteze că există pe acest subiect „dare de inimă”. El s-a întrebat, retoric, ce ar fi însemnat să „fim mai duri” inclusiv în ceea ce privește sancționarea celor care săvârșesc fapte de evaziune fiscală.

„De aceea, cred eu că și în această zonă avem foarte multe lucruri de făcut. Gândiți-vă ce ar însemna dacă am fi mai duri pentru ceea ce înseamnă colectarea impozitelor și taxelor, și n-am avea atâta dare de inimă, și pe ceea ce înseamnă sancționarea celor care săvârșesc fapte de evaziune fiscală sau se găsesc în zona unor fapte contravenționale – și avem aici mult loc pentru a îmbunătăți colectarea și activitatea fiscală a statului”, a adăugat oficialul.

În cadrul aceleași emisiuni, ministrul a dezvoltat și subiectul tensiunilor din interiorul PNL. El a explicat că e greu să aduci la același numitor comun CE, Guvernul, Coaliția și partidul care te susține. Iar în urma acestui agrement comun să găsești cele mai bune decizii.

Marcel Boloș a ținut să puncteze, în context, că viața de ministru al Finanțelor nu este o viață ușoară.