Despre planurile de viitor al colosului japonez a avut amabilitatea să ne vorbească Irina Coiciu, Human Welfare & HR Development Manager Makita EU.

Dezvoltare explozivă

Operațiunile Makita sunt în continuă expansiune în România, lună de lună, cu un volum de producție în 2020 de peste 5,8 milioane de scule și peste 2300 de angajați în medie în fabrică. Pentru 2021, Makita UE își propune să consolideze organizația pentru a extinde continuu capacitatea de producție.

Până în 2022, numărul necesar de angajați va depăși 3500, astfel ca în următoarele luni, Makita EU va angaja peste 900 de noi angajați. ”Compania va deschide continuu noi locuri de muncă în  producție, logistică și depozit, inginerie și funcțiuni suport. Prin campania „Lucrăm împreună!”, Makita își deschide larg porțile pentru muncitori necalificați și specialiști din întreaga țară, absolvenți de liceu, tineri ingineri și profesioniști, asigurând acestora suportul necesar și instruiri la locul de muncă pentru desfășurarea activităților la un înalt nivel de calitate și dezvoltare profesională”, a declarat Irina Cociu pentru  Capital.

Locuințe pentru oamenii de la Makita

De asemenea, echipe dedicate pregătesc facilități suplimentare pentru angajații companiei. De exemplu, Makita EU construiește un ansamblu rezidențial în Brănești, în apropierea fabricii, și va oferi angajaților în primăvara anului 2022 peste 350 de apartamente în 2 clădiri moderne, în prezent în faza de construcție. ”Pachetul de beneficii este îmbogățit cu facilități de închiriere și opțiuni pentru pachete de relocare. Investițiile deja efectuate vorbesc de la sine și arată, încă o dată, direcția clară de dezvoltare și stabilizare a producției în România pe termen lung.„Lucrăm împreună!” este deviza noastră pentru a atinge obiectivele stabilite în acest an și în perioada următoare”, subliniază HR Development managerul Makita.

Pandemia, iarăși pandemia

În contextul actual, evident, cea mai mare provocare pentru o fabrică este adaptarea permanentă la contextul mondial de pandemic Covid-19. Cum era și de așteptat, Makita EU a implementat măsuri de prevenire și distanțare la locul de muncă, astfel încât riscul de infectare să fie minimizat, conducerea companiei având în vedere standardele de continuitate a afacerii și urmărind cele mai bune practici atunci când se stabilesc direcțiile strategice.

”Una dintre cele mai importante realizări ale anului trecut a fost gestionarea operațiunilor și a activității de producție în cele mai sigure condiții posibile pentru angajații noștri, având în vedere contextul actual de pandemie. Astfel, suntem mândri astăzi că Makita EU a reușit nu numai să își mențină activitatea continuă, ci să și înregistreze creșteri”, ne-a mai spus Irina Cociu.