Trebuie menționat că Mircea Creţu se află în concediu medical deoarece a fost despistat pozitiv cu infamul COVID-19.

„Pentru acţiune în situaţie de criză, Prefectura Sibiu are nevoie de un lider cu putere de decizie. Ştiind ce înseamnă gestionarea unor situaţii de urgenţă, îmi este clar că prefectul Creţu nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Creţu nu este capabil să acţioneze cu exactitate şi eficienţă şi nu este la prima abatere.

Domnule premier, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator!? Nu lăsaţi judeţul Sibiu şi viaţa sibienilor pe mâna prefectului Creţu. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă”, a transmis liderul Pro România, fostul subprefect Horaţiu Marin.

În prezent, şedinţele de urgenţă sunt conduse de subprefectul Rareş Macrea, care a admis miercuri seara că se ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu.

Demisia este cerută și de USR PLUS

Alianţa USR PLUS cere demisia prefectului Mircea Creţu şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Gabriel Budescu, pe care îi consideră responsabili de criza de la Sibiu.

„Suntem cu toţii într-un pericol uriaş. Nu mai e timp să aşteptăm. Avem oameni care au fost numiţi în funcţii administrative şi manageriale tocmai pentru a lua decizii asumate şi ferme pentru comunitate. Nu sunt în stare să le ia? Atunci trebuie să plece acasă! Cerem demisia imediată a prefectului de Sibiu şi a directorului DSP care sunt direct responsabili de criza majoră de azi de la Sibiu”, au transmis reprezentanţii USR PLUS Sibiu.

Aceştia o critică şi pe vicepremierul Raluca Turcan, deputat de Sibiu şi candidat pentru un nou mandat, despre care spun că a dat asigurări că situaţia este sub control.

„Domnul prefect Mircea Creţu şi domnul subprefect Rareş Macrea sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi nu au fost capabili să ia decizii care să limiteze răspândirea epidemiei şi numărul de morţi. Asta este incalificabil. Iar Guvernul şi reprezentanta lui, doamna vicepremier Raluca Turcan, care ne-a asigurat făcând campanie prin comunele judeţului că totul e sub control, sunt vinovaţi în egală măsură de situaţia critică de la nivelul judeţului Sibiu.

Mor oameni în fiecare zi – acesta este costul incompetenţei sau superficialităţii administrative şi politice. Avem nevoie urgent în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de oameni capabili să ia decizii pentru a salva vieţi, până nu ajungem să avem nevoie de încă un container pentru victimele neglijenţei”, transmite USR PLUS.

Alianţa USR PLUS o acuză şi pe Liliana Coldea, directoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, de „incapacitate managerială”.

„Incapacitatea managerială a directorului DSP Sibiu, Gabriel Budescu, şi a doamnei doctor Liliana Coldea se reflectă în situaţia mai mult decât gravă de la Sibiu.

Alianţa USR PLUS Sibiu a făcut mai multe solicitări şi propuneri în ultimele trei săptămâni pentru gestionarea situaţiei pandemice, dar nimeni nu ne-a ascultat”, adaugă USR PLUS Sibiu.