Șeful diviziei europene a celui de-al treilea constructor mondial de componente auto, Magna Steyr, a admis că firma sa ar putea avea nevoie de o nouă facilitate de producție odată cu demararea asamblării de modele BMW Seria 5. Conform lui Guenther Apfalter, „dacă uzina din Graz (n.n. – Austria) va fi suprasolicitată, o nouă uzină ar putea fi necesară”.

Deocamdată, la Graz sunt produse sub licență modelele Mercedes-Benz Clasa G, și Mini Countryman, însă acesta din urmă va fi înlocuit, începând din martie 2017, cu BMW Seria 5. De asemenea, de anul viitor, Magna va asambla și varianta electrică a SUV-ului F-Pace pentru Jaguar Land Rover.

Prima țintă a Magna pare a fi Slovenia, însă sunt luate în calcul și alte țări europene sau chiar zone din Statele Unite și China. Dorința Magna de a deține o nouă uzină de asamblare are drept cauză volumul tot mai mare de vehicule pe care compania cu o cifră anuală de afaceri de 32,1 miliarde de dolari le va asambla pentru diferite mărci. Conform oficialilor companiei, în curând vor fi produse de Magna nu mai puțin de șase modele pentru patru mărci diferite.

Magna Steyr este prezentă și în România prin divizia sa Magna Exteriors and Interiors (MEI). Uzina este amplasată pe platforma Ford din Craiova și produce – în urma unei investiții de 20 mil. USD – sisteme de interior pentru Ford B-MAX, bare de protecție față și spate, precum și diverse alte componente ornamentale de exterior.

Decizia finală în privința poziționării noii unități de producție va fi luată, cel mai devreme, în primăvara anului viitor.