UDMR Satu Mare, noi acuzații la adresa lui George Simion

UDMR Satu Mare a informat că, duminică, în cadrul unui eveniment de prezentare a candidaților AUR în orașul Ardud din județul Satu Mare, George Simion a avut un discurs instigator la ură interetnică. El a criticat organizația care reprezintă comunitatea maghiară, UDMR, și implicit pe toți maghiarii din România.

„Mesajul meu în Satu Mare este că duşmanul nostru politic în acest judeţ şi la nivel naţional este o creatură hidoasă, şovină numită UDMR”, a rostit el.

Un astfel de discurs belicos și plin de ură la adresa maghiarilor nu este adecvat într-un județ multicultural în care conviețuiesc pașnic și se respectă reciproc românii, maghiarii, șvabii, romii, slovacii și reprezentanții altor minorități naționale. Asemenea derapaje trebuie stopate și sancționate imediat de autoritățile abilitate.

AUR, în alianță politică cu PNL?

La nivel de județ, AUR este în alianță politică cu PNL deoarece îl susține pe liderul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Această alianță politică „extremistă” a fost privită cu dezamăgire.

Președintele AUR la nivel național, împreună cu structurile județene din Satu Mare, au anunțat public că îl susțin pe candidatul liberal la președinția CJ Satu Mare, liderul PNL Satu Mare, Adrian Felician Cozma. De-a lungul anilor, el a adoptat un discurs plin de ură la adresa reprezentanților maghiarilor din România. PNL s-a asociat cu AUR.

UDMR Satu Mare a avertizat că alegătorii din acest județ nu tolerează discursuri instigatoare la ură interetnică. Își vor exprima dezaprobarea la votul din 9 iunie, atât împotriva liberalilor, cât și împotriva candidaților AUR.

„Mai dezgustător este faptul că, la nivelul judeţului Satu Mare, AUR este în cârdăşie cu PNL, un partid care vrea să se prezinte în faţa alegătorilor ca organizaţie respectabilă şi responsabilă. Preşedintele AUR la nivel naţional, dar şi structurile sale judeţene din Satu Mare, au declarat public că îl susţin pe candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, liderul PNL Satu Mare, deputatul Adrian Felician Cozma.

Nu degeaba se spune că cine se-aseamănă se adună, căci şi deputatul Cozma a avut de-a lungul ultimilor ani un discurs la fel de plin de ură la adresa reprezentanţilor bisericilor maghiare, organizaţiilor non-guvernamentale dar şi ale comunităţii maghiare din ţara noastră. E cât se poate de clar că în Satu Mare, PNL a devenit egal cu AUR”, a transmis, marți, UDMR Satu Mare.

Adrian Felician Cozma
Adrian Felician Cozma (SURSA FOTO: Camera Deputaților)