Directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, consideră că viața va reveni la normal până la sfârșitul acestui an pentru țările dezvoltate și până la sfârșitul anului viitor pentru restul lumii.

Revenim la normalitate

Prezent la summitul Global al CNBC Evolve, Bourla a subliniat importanța asigurării unor doze suficiente de vaccin „pentru majoritatea liderilor mondiali”, astfel încît să poată fi implementate cu succes campaniile de imunizare. „Cred că întreaga lume va avea suficiente doze de vaccin până la sfârșitul anului 2022 pentru a imuniza și a proteja pe toată lumea”, a spus Bourla, citat de BestLife.

El crede că țările dezvoltate vor reveni la normalitate chiar mai devreme de 2022. „Cred că până la sfârșitul acestui an, lumea dezvoltată va fi deja în această situație”, a spus directorul companiei Pfizer.

Anunţul şefului Pfizer

Potrivit lui Bourla, până acum, majoritatea dozelor de vaccin Pfizer au ajuns în țările dezvoltate care au plasat comenzi pentru vaccinuri în avans.

Pe lîngă SUA, mai multe țări administrează deja vaccinul Pfizer, inclusiv Australia, Canada, Franța, Germania, Ungaria, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud și Marea Britanie.

Bourla se așteaptă ca mai multe doze să fie trimise țărilor în curs de dezvoltare în toamna acestui an. Pfizer și BioNTech s-au angajat deja să furnizeze două miliarde de doze de vaccin țărilor în curs de dezvoltare în următoarele 18 luni, potrivit The Wall Street Journal.

Bourla anunța luna trecută că un miliard din aceste doze vor fi administrate în 2021, iar restul va fi administrat anul viitor. „Sperăm că acest lucru ne va accelera capacitatea de a ajuta la salvarea și mai multor vieți de pe glob”, a spus Bourla.

Guvernul SUA a anunțat recent că vrea să cumpere 500 milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech pentru a le dona către aproximativ 100 de țări.