Întâlnirea a prilejuit un dialog deschis cu oamenii de afaceri prezenți, cu privire la politicile economice și sociale ale Executivului, precum și legat de perspectivele dezvoltării unor proiecte investiționale în România.

Guvernul asigură stabilitatea și predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar

Prim-ministrul Ludovic Orban a arătat că Guvernul va depune toate eforturile necesare pentru asigurarea stabilității și predictibilității cadrului fiscal-bugetar, în sprijinul activităților generatoare de valoare adăugată și locuri de muncă în economie. Predictibilitatea reprezintă o condiție esențială a dezvoltării durabile a investițiilor și contribuie la funcționarea eficientă a mecanismelor de piață, în beneficiul consumatorilor.

Cu acest prilej, înaltul oficial român a subliniat angajamentul pe termen lung al României în direcția dezvoltării relațiilor bilaterale, odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 31 ianuarie a.c.. România susține demersurile de negociere a unei relații viitoare aprofundate între Uniune și Regatul Unit.

Parteneriatul dintre țara noastră și Regatul Unit va continua să fie un reper

Parteneriatul Strategic dintre cele două țări va continua să reprezinte un reper esențial al prosperității, dar și al securității noastre comune, în spațiul euro-atlantic și o expresie a valorilor comune pe care le împărtășesc România și Regatul Unit.

A mai fost remarcat faptul că Marea Britanie se află între primele zece surse de investiții străine în economia românească și reprezintă a cincea destinație la nivel global pentru exporturile României. De asemenea, investițiile britanice din România contribuie la competitivitatea internațională a economiei noastre și susțin, la rândul lor, ecosisteme importante de întreprinderi mici și mijlocii.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul român a exprimat angajamentul ferm al Guvernului cu privire la implementarea unor politici publice prietenoase cu toți investitorii din economia României.