Umilință fără precedent pentru Emil Boc după ultimele declarații făcute de Ludovic Orban. Preşedintele PNL este de părere că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu este în măsură „să dea lecţii politice despre managementul partidului”.

Totodată, el a mai precizat că Emil Boc nu este în măsură nici să facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL, el amintind că Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la sută în preferinţele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegătorilor în trei ani.

„M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier care a luat partidul după alegerile prezidenţiale – era în jur de vreo 40-41% la alegerile prezidenţiale din 2009 – şi, din câte îmi aduc aminte, în 2012 scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de vreo 18% ca reprezentare parlamentară”, a spus liderul PNL.

Ludovic Orban vrea să învețe de la persoane ”cu rezultate”

Ludovic Orban a mai subliniat faptul că atunci când își dorește să învețe ceva nou sau să învețe, încearcă să facă acest lucru de la persoane ”chiar au avut rezultate” din punct de vedere politic.

În același timp, preşedintele PNL a mai subliniat faptul că partidul a obţinut, în 2020, cel mai bun scor din ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte reprezentarea parlamentară.

Întrebat în cadrul aceleiași emisiuni dacă regretă faptul că l-a susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, Orban a răspuns că nu are niciun regret și că încă este prea devreme pentru a spune așa ceva.

„Nu. Este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită un coleg funcţia pe care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la şapte luni. Sigur că întotdeauna e loc de mai bine, sigur că din punct de vedere politic evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu.

Dar nu regret. În general, numai atunci când într-adevăr e de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul”, a afirmat Ludovic Orban, la B1 Tv.