Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat miercuri că este necesară „armonizarea” opiniilor între partenerii de coaliţie, după ce copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a spus că este nemulţumit de prezenţa lui Sorin Câmpeanu în Guvern.

„Aş prefera să nu comentez, vom discuta aceste lucruri cu partenerii noştri.

”Este necesar dialogul”

Eu cred că, înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie, este necesar dialogul, este necesară armonizarea poziţiilor şi este necesară luarea unor decizii care să ne reprezinte în egală măsură”, a declarat Orban.

Întrebat dacă Cioloş şi-a manifestat dezacordul în legătură cu anumite numiri în noul Executiv, liderul liberal a amintit că miercuri seară Cabinetul condus de Florin Cîţu a primit votul de învestitură din partea Parlamentului.

„Astăzi, Parlamentul Românei a învestit Guvernul. Cred că acesta este cel mai important lucru. Parlamentarii celor trei formaţiuni politice şi de asemenea parlamentarii din grupul minorităţilor naţionale au avut încredere în acest Guvern şi au învestit Guvernul. Asta este vestea zilei de astăzi. Putem fi siguri că odată Guvernul învestit, un Guvern cu puteri depline, va avea capacitatea să ia deciziile care erau necesare pe final de an”, a arătat Orban.

”E departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent”

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat miercuri că, la fel ca o mare parte a societăţii civile, şi el are „o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Câmpeanu în Guvern”.

„Şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Câmpeanu în Guvern. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acţionat politic şi profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent şi o referinţă pentru educaţia din România”, a scris Cioloş pe Facebook.

Trebuie precizat că, la rândul său, Premierul Florin Cîțu a refuzat să comenteze pe subiect, în urma întrebărilor venite din partea presei.

Sursă foto: INQUAM / Octav Ganea.