Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul zilei. În circa două săptămâni va fi soluționată problema alocațiilor, el adăugând că „vom asigura creșterea lor constantă”.

„În două săptămâni vom soluționa această problemă (a creșterii alocațiilor cu 15% – n.red.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocațiile. Am dublat alocațiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a spus Ludovic Orban, la finalul vizitei la stațiile de pompare Sultana şi Făurei, din judeţul Călăraşi.

Premierul a spus că actualul guvern dorește să majoreze alocațiile copiilor.

„Vom asigura o creștere a alocațiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere la un nivel așteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

Florin Cîțu a susținut, în urmă cu câteva zile, că bugetul României nu are în prezent prevăzute resurse financiare pentru dublarea alocaţiilor. Conform celor spuse de ministrul Finanţelor Publice, Guvernul nu va tăia din banii de la investiţii pentru a putea implementa această lege.

„Problema pe care am identificat-o este că această lege a fost votată în Parlament după ce a fost trecut Bugetul României. Şi acum, dacă mâine trebuie să implementăm această lege, nu există resurse în buget. Nu ai cum!

Trebuie să măreşti deficitul bugetar cu suma cu care vei creşte aceste alocaţii. Ca să măreşti deficitul bugetar, trebuie să aprobi o rectificare bugetară, pentru că altfel nu ai cum – nu poţi să faci o derogare de la Legea Bugetului – şi prin care să schimbi acei indicatori din lege. Sau să tăiem din altă parte, să tăiem de la investiţii, ceea ce nu vom face”, a transmis Florin Cîţu la Digi 24.