Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi, că o moţiune de cenzură la adresa Guvernului pe care îl conduce nu are niciun fundament şi ar fi o moţiune de cenzură „ridicolă, care ar face parte dintr-o hărţuială politică”.

„Eu ce le-am spus, de exemplu, în scrisoarea pe care le-am transmis-o la Parlament? Le-am spus că nu au prevăzut în lege în mod expres nevoia de încuviinţare, de aprobare a prelungirii stării de alertă, or, acum, decizia Curţii Constituţionale spune că nici măcar instituirea stării de alertă sau conţinutul hotărârii de guvern prin care se instituie starea de alertă nu poate fi supus cenzurii şi modificării printr-o hotărâre a Parlamentului.

”Eu sunt obişnuit să am dreptate”

Adică să depună moţiune de cenzură că am avut dreptate. Eu sunt obişnuit să am dreptate, mai ales în polemica cu opoziţia dominată de PSD şi în acelaşi timp să fiu atacat public pentru că s-a dovedit că am dreptate”, a spus Orban într-o emisiune la Digi 24.

Premierul a mai afirmat că reprezentanţii opoziţiei ar trebui să fie mai degrabă preocupaţi să pună umărul la rezolvarea problemelor foarte mari cu care se confruntă societatea românească şi economia ţării, decât să se gândească la o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

În context, trebuie precizat că purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a criticat, duminică, faptul că starea de alertă a fost prelungită fără încuviinţarea Parlamentului, acuzând un „abuz imens” din partea Guvernului.

”Guvernul PNL a declanşat starea de haos în România”

”Astăzi se împlinesc cinci zile prevăzute de lege în care Parlamentul se putea întruni, dezbate, modifica şi vota sau nu starea de alertă. PNL a decis să ignore spiritul legii şi a decis doar să informeze Parlamentul despre prelungirea stării de alertă.

Acest abuz imens, această nouă bătaie de joc la adresa legii şi a unei instituţii fundamentale cum este Parlamentul României va avea două consecinţe majore.

Prima: Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală şi a doua consecinţă: prin refuzul de a solicita încuviinţarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă Guvernul PNL a declanşat starea de haos în România”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.