În cadrul declarațiilor susținute la Constanța, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban susține că nu sunt adevărate informaţiile potrivit cărora oficialii europeni ar fi solicitat României creşterea TVA şi a altor taxe, în vederea reducerii deficitului bugetar.

Mai exact, acesta a explicat că înțelegerea pe care România o are cu Comisia Europeană se referă la planul care a fost convenit de comun acord de reducere a deficitului bugetar, gradual, până sub limita de 3% din PIB.

“Înţelegerea pe care o avem cu Comisia Europeană vizează planul care a fost convenit de comun acord de reducere a deficitului bugetar, gradual, până sub limita de 3% din PIB”, a spus Ludovic Orban.

Ce înțelegere are România cu Comisia Europeană 

În acest context, liderul PNL subliniază faptul că Comisia Europeană nu solicită majorarea taxelor ci solicită ca România să aibă o politică bugetară și fiscală care să permită atingerea țintelor de reducere a deficitului care sunt stabilite.

Șeful Camerei Deputaților a mai adăugat că de când a fost demarată procedura de deficit excesiv, România și Comisia Europeană au discutat constant pe această temă.

”Comisia Europeană nu ne solicită să majorăm taxe, ne solicită să avem o politică bugetară, o politică fiscală care să permită atingerea ţintelor de reducere graduală a deficitului care sunt stabilite.

În momentul în care a demarat procedura de deficit excesiv, noi am comunicat constant pe această temă”, a mai menţionat Ludovic Orban.

Declarațiile făcute de liderul PNL Ludovic Orban vin în contextul în care acesta a participat alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la lansarea lucrărilor de construcţie a unei centrale de producere energie electrică în cogenerare, pe platforma Midia din judeţul Constanţa.

Amintim faptul că, anul trecut, pe vremea când era premier, Ludovic Orban susținea că Guvernul nu va susține niciodată majorarea taxelor sau introducerea unor noi taxe.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu