Ministrul Lucian Bode a verificat astăzi, 5 martie 2020, împreună cu reprezentanții CNAIR, stadiul de execuție a Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău.

În cazul obiectivului de infrastructură, în lungime de 30,804 km din care 16,269 km la profil de autostradă, antreprenorul reprezentat de Asocierea SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL a ajuns la un stadiu fizic de execuție a lucrărilor de aproape 50%.

În cadrul discuțiilor, antreprenorul a precizat că dacă vor fi condiții meteorologice favorabile are capacitatea de a menține ritmul accelerat de lucru, fapt ce va determina finalizarea lucrărilor înainte de termenul stabilit prin contract.

În acest sens, ministrul Lucian Bode s-a arătat optimist cu privire la finalizarea rapidă a acestui obiectiv și a reiterat faptul că realizarea infrastructurii din Moldova reprezintă o prioritate pentru Guvern.

„Mă bucur că am ajuns aici, unde au mai venit și alți politicieni doar ca să se dea cu bicicleta. Am dorit să parcurg tot acest amplasament, din dorința de a mă asigura că lucrurile sunt așa cum mi-au fost prezentate. Aici, la centura Bacăului, lucrările au un stadiu fizic îmbucurător, sunt în grafic și sunt realizate de un antreprenor serios. Motiv pentru care am încredere că lucrurile se vor desfășura așa cum trebuie, mai ales că suntem cu toate facturile plătite la zi. Avem banii în buget, astfel încât toate lucrările pe care le va realiza constructorul să fie plătite la timp. Vă garantez că toate problemele de mediu, nerezolvate de guvernarea anterioară, vor fi în curând istorie. Ca să realizăm acest lucru, în Guvern, s-a stabilit asigurarea finanțării pentru toate planurile de management privind mediul.

Un lucru trebuie să fie clar: toate investițiile pe care le realizăm sunt pentru români, sunt ale României. Toate proiectele de infrastructură din Moldova, precum Autostrada Brașov – Bacău, își au locul pe harta infrastructurii naționale. Toate proiectele de infrastructură din Moldova, fie că vorbim de cele rutiere sau feroviare, au susținerea mea.

Noi ne ținem de cuvânt și construim infrastructura țării”, a declarat astăzi la Bacău ministrul Lucian Bode.