Lovitură totală pentru Regină! Ce au făcut Harry şi Meghan Markle?

Sondajul realizat de institutul YouGov arată că 36% dintre persoanele chestionate au declarat că îi susţin pe regina Elisabeta a II-a şi familia regală, în timp ce 22% au declarat că sunt în favoarea fostei actriţe americane şi a soţului ei, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, cuplul fiind instalat de peste un an în California, conform afp.com

Sprijinul pentru ducele şi ducesa de Sussex este mai puternic în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (48%) decât în rândul celor peste 65 de ani (9%). Aceştia din urmă sunt în proporţie de 55% favorabili familiei regale, comparativ cu 15% în rândul tinerilor.

Diviziunea este prezentă și la nivel politic

De asemenea, diviziunea este prezentă și la nivel politic. Cuplul este perceput în mod pozitiv de 38% dintre alegătorii Partidului Laburist, faţă de 15% dintre aceştia care preferă familia regală. Doar 8% dintre conservatori susţin cuplul Harry-Meghan, în timp ce 64% dintre aceştia se declară favorabili familiei regale.

Sondajul YouGov, realizat în rândul a peste 4.600 de persoane, arată că în acceaşi proporţie (32%) cei chestionaţi consideră că ducele şi ducesa de Sussex au fost trataţi corect sau incorect de către familia regală.

Însă 61% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani consideră că cei doi nu au fost trataţi corect, comparativ cu 15% dintre cei peste 65 de ani care au aceeaşi opinie.

În interviul acordat vedetei de televiziune Oprah Winfrey, prinţul Harry şi Meghan au acuzat presiunea mediatică şi neînţelegerea din partea familiei regale pentru a explica plecarea lor în urmă cu un an, formulând acuzaţii explozive împotriva monarhiei britanice, cufundată de atunci într-o criză profundă în ceea ce priveşte situaţia celor doi.