Lovitură pentru Nicolae Ciucă! Universitatea Babeș Bolyai a solicitat o analiză urgentă a lucrării de doctorat

Cererea respectivă a venit după ce premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat de jurnalista Emilia Șercan că ar avea zeci de pagini plagiate în lucrarea sa de doctorat.

„Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării”, este scris în comunicatul postat pe pagina de Faccebook a Universității Babeș Bolyai.

Un deputat a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare

Amintim că, pe fondul scandalului izbucnit recent, deputatul USR Mihai Polițeanu, a transmis anterior pe pagina sa de Facebook că a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare în legătura cu teza de doctorat a prim ministrului.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare este singurul organism care se poate pronunța cu privire la un posibil plagiat, spune deputatul USR, iar analiza unei astfel de lucrări se va face doar în urma unei sesizări. Alături de mesaj, Mihai Polițeanu a publicat și o fotografie cu sesizarea.

„Am sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă. Am făcut acest lucru în baza art. 3 şi 4, Anexa nr. 3 din Ordinul nr. 5229/17.08.2020”, a anunţat, joi, Mihai Poliţeanu, pe rețeaua de socializare.