Într-o postare pe pagina de facebook, deputatul USR, Claudiu Năsui subliniează faptul că românii pierd aproape jumătate din veniturile lor pentru ”pensii speciale umflate” și pentru facturile din ”programul moștenit de la Liviu Dragnea.

”Din fiecare sută de lei muncită, statul ia românilor aproape 50 de lei.

Salariatul român obișnuit suportă o povară fiscală estimată de 46.32% din ce câștigă, conform unui studiu publicat recent. Asta înseamnă că aproape jumătate din veniturile noastre se duc pe taxe și impozite.

Efectiv muncim ca să plătim pensiile speciale umflate, facturile PNDL pentru terenuri de fotbal în pantă din programul moștenit de la Liviu Dragnea pentru fidelizarea baronilor locali cu „bani de investiții” și salariile sinecurilor activelor de partid”, scrie Claudiu Năsui pe facebook.

Cele mai mari taxe din UE

Totodată, deputatul subliniează faptul că, taxele impuse de statul român sunt cele mai mari taxe pe salariul minim din UE, iar în ceea ce privește serviciile, avem ”cele mai proaste servicii din uniune”.

În acest context, pentru a veni în ajutorul românilor. USR susține că scăderea taxării muncii este unul dintre angajamentele partidului. Potrivit deputatului Claudiu Năsui, dorința partidului din care face parte este ca procentu de contribuții și impozit la stat să fie unul mult mai mic, deoarece România nu va mai funcționa cu acest sistem ”pe mentalitatea vechii clase politice”.

Acesta mai subliniează faptul că a venit timpul ca românii să se bucure de munca lor, iar acest lucru este destul de important în aceste momente

”Taxele pe care ni le impune statul sunt cele mai mari taxe pe salariul minim din UE, iar serviciile pe care le primim sunt printre cele mai proaste din uniune. Nici măcar nu a fost nevoie de o pandemie mondială ca să ne dăm seama de asta: este suficient să ai doar o interacțiune cu statul în orice domeniu ca să îți dai seama cum te privesc cei cărora le plătești salariile. Suntem buni doar la cotizat, iar pentru orice primim în schimbul contribuțiilor pare că ni se face un serviciu.

Unul din angajamentele USR pentru guvernare este scăderea taxării muncii. Fără contribuții și impozit pe primii 2.000 de lei pentru fiecare salariat. 46.32% este un procent mult prea mare din munca românilor capturată acum în gaura neagră a taxării. De ani de zile cheltuielile publice cresc neîncetat, dar dacă propui scăderea taxelor pentru cei care achită toate aceste cheltuieli, dintr-o dată „nu sunt bani”.

România nu mai poate funcționa așa, pe mentalitatea vechii clase politice. Românii trebuie să se poată bucura de munca lor, nu să garanteze excesele unui aparat de stat exagerat. Asta este cu atât mai important acum, dacă tot facem planuri de relansare economică”, mai scrie Năsui.

foto: INQUAM