Întâmplarea a avut loc loc marți, în Vaslui, ziua în amiaza mare, scriu jurnaliștii de la Vremea Nouă.

Se pare că un bărbat de etnie romă în vârstă de 50 de ani, din Târgu Jiu, care abia coborâse din tren, a luat-o agale la plimbare prin oraș și a intrat, din întâmplare, în hotelul Racova, al omului de afaceri Adrian Porumboiu. Fără să fie întrebat de nimeni ce caută acolo, bărbatul a urcat la primul etaj și a intrat în biroul lui Porumboiu, atras de semnul pe care scria „Președinte”, gândindu-se că aici poate găsi ceva de valoare.

L-a vândut pentru doar 400 de lei

Odată intrat în biroul omului de afaceri, hoțul a sustras laptop-ul acestuia și a părăsit clădirea fără a fi văzut de nimeni. De aici a luat direcția unui amanet unde a luat în schimbul laptop-ului suma de 400 de lei.

Norocul său nu a durat însă prea mult pentru că a fost prins de polițiștii care au fost alertați între timp. Bărbatul se pare că nu este la prima ispravă de acest fel, fiind sub control judiciar într-un alt dosar.

Polițiștii au dispus reținerea sa pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe de altă parte, omul de afaceri Adrian Porumboiu poate răsufla ușurat pentru că a reușit să-și recupereze prețiosul laptop.