Lovitură pentru șoferi! Sectorul 4 din București era una din ultimele zone ale Capitalei în care mașinile puteau fi parcate gratis.

Primăria a decis însă taxarea lor, conform a două planuri tarifare, pentru a spori veniturile de la bugetul local.

Lovitură pentru șoferi! Locurile de parcare vor fi marcate pe culori

Astfel, Primăria Sector 4 anunță că introduce taxe pentru parcările de pe bulevardele din sector. Vor exista două zone, una taxată cu 2 lei / oră și cealaltă cu 1 leu / două ore.

”Cele peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcţia de Mobilitate Urbană, vor intra în regim de tarifare, începând din data de 23 august a.c.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 4, spaţiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate şi împărţite în două zone tarifare, marcate cu galben şi cu verde, în funcţie de gradul de aglomerare, precum şi de existenţa mai multor puncte de interes pentru cetăţeni.

Astfel, zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituţii publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locaţii în care fluxul de maşini este unul redus”, se arată în comunicat.

Plata parcării se poate face cu telefonul mobil

Toate parcările de pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Şoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinţei şi Luică vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piaţa Sudului sau cea din zona străzii Tulnici, precizează sursa citată.

Șoferii vor fi informaţi în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde, iar intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8-18, în rest fiind gratuit.

Plata parcării se poate face prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicaţia Primăria Sectorului 4.

În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajaţii Direcţiei Mobilitate Urbană vor bloca roţile autovehiculul, pe cheltuiala conducătorului auto, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Dreamstime.