Simona Halep urma să joace joi în sferturile de finală Gippsland Trophy cu Ekaterina Alexandrova. Din păcate, toate meciurile programate joi la Melbourne au fost anulate din cauza unui caz de COVID. Un angajat al hotelului în care câteva sute de jucători şi membri ai staff-urilor tehnice acreditate efectuau carantina obligatorie înainte de competiţie, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, relatează AFP.

Oficialii din domeniul sănătăţii ne-au informat că un membru al personalului unui hotel de carantină a dat rezultate pozitive pentru Covid-19. Persoanele care se aflau aici şi urmau să fie prezente la Australian Open (în număr de 500-600) trebuie acum testate şi izolate fiind necesare rezultate negative la teste. Joi nu va fi niciun meci de tenis la Melbourne Park”, au anunţat organizatorii într-un comunicat.

Joi, erau programate un număr de 50 de meciuri la Melbourne Park.

Simona Halep urma să joace joi în sferturile de finală Gippsland Trophy cu Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 33 WTA), la fel ca Irina Begu, care urma să o înfrunte pe Naomi Osaka (3 WTA, 23 de ani). De asemenea, Sorana Cîrstea avea meci cu Belinda Bencic (12 WTA, 23 de ani) în optimi la Grampians Trophy. Totodată, erau programate şi meciurile Simona Halep/Daria Gavrilova – Mihaela Buzărnescu/Alize Cornet, Monica Niculescu/Patricia Ţig – Ana Blinkova/Veronika Kudermetova, în sferturile probei de dublu la Gippsland Trophy.

Meci greu în Australia pentru Simona Halep

Simona Halep a avut parte de un meci greu în Australia, în optimile turneului Gippsland Trophy. Chiar dacă a început meciul ca un supersonic şi a câştigat primul set cu 6-2, al doilea act a fost foarte greu, la fel ca în primul meci. Cu rusoaica Anastasia Potapova, Halep a bătut, scor 6-4, 6-4, dar a avut ceva probleme în setul secund.

Simona Halep, cap de serie numărul 1 la Gippsland Trophy a fost condusă cu 2-0 în actul secund de jucătoarea care o conducea cu 2-0 şi la meciuri directe. Simona a revenit însă în meci. A luat şi setul secund cu 6-4 şi continuă lupta în turneul dotat cu premii totale de  565.530 de dolari, Gippsland Trophy.

Sursa foto: Inquam Photos, Virgil Simonescu