Membri Partidului Umanist strâng semnături pentru demiterea primarului general Nicuşor Dan. Nemulţumirile bucureştenilor se tot adună şi acum, în prag de iarnă, oamenii se tem că vor îngheţa de frig în apartamente.

„Aceşti oameni trăiesc în momentul de faţă un calvar. Sunt copii, sunt oameni în vârstă care, noaptea, dorm cu căciulă şi cu două-trei plapume pe ei. Trebuie să ne gândim că mâine am putea fi noi în locul acestor oameni sau am putea fi în situaţii similare şi să vedem că primarul general al Capitalei efectiv ne abandonează”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, vicepreşedinte al PPU-SL.

Bucureştenii sunt nemulţumiţi de Nicușor Dan

„Nu se îngrijeşte de oameni, de condiţiile oamenilor foarte grele. Nu dă nimic pentru încălzire”, a declarat o femeie.

Dacă până acum semnăturile aveau la bază nemulţumirea faţă de activitatea primarului în aproape un an de mandat, acum oamenii se tem că vor îngheţa în case.

Pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului general sunt necesare 450.000 de semnături. Până în acest moment, umaniştii au reuşit să ajungă la 56.000 de semnături.

Nicușor Dan a dat vestea momentului pentru cei care stau la bloc

Vineri, 29 octombrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că municipalitatea ar putea plăti, în această iarnă, 100-200 milioane de lei în plus faţă de subvenţia anuală, care este de 950 milioane de lei.

Decizia aparţine totuşi Consiliului General al Capitalei, a subliniat edilul.

“Este posibil să suplimentăm această sumă, situaţia actuală ne permite. Decizia o vom lua după ce o să avem preţul final, pe producţie, transport şi distribţie, în funcţie de ceea ce decid autorităţile naţionale în ceea ce priveşte ajutorarea marilor oraşe cu sisteme centralizate.

Vreau să fie clar că în continuare, aşa cum a fost şi acum, Primăria Capitalei va plăti o parte importantă a preţului, acum raportul este de doi la unu, va fi şi mai mare”, a explicat Nicuşor Dan.

În acest moment, Primăria acoperă două treimi din preţul gigacaloriei, restul fiind achitat de către populaţie.

“Este primul an în care Primăria chiar plăteşte subvenţia asta”, a mai precizat Nicuşor Dan, explicând faptul că, în acest an, municipalitatea chiar va achita integral subvenţia de 950 milioane de lei, pentru că, în anii trecuţi, Primăria achita doar 500-600 milioane, ceea ce a dus şi la acumularea uriaşă de datorii.