O avalanșă de atacuri la adresa lui Nicușor Dan venită în ultima săptămână dă o nouă perspectivă campaniei electorale, arată jurnalistul Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

”Am remarcat atacurile la adresa lui Nicușor Dan venite dinspre tabăra Gabrielei Firea. Dezvăluirile au curs în cascadă, intervențiile sale în favoarea „Câinelui”, zis Marius Mitrache încingând lupta politică. Am spus inițial în intervențiile publice la Antena 3 și România TV că nu cred în eficiența acestei campanii, aruncată cu doar două săptămâni înaintea votului. Că este nevoie de mult mai mult timp pentru fixarea unui asemenea subiect, chiar dacă fusese folosită ca vector de comunicare spumoasa Dana Budeanu, o apropiată a Gabrielei Firea și susținătoare înfocată a realegerii acesteia la Primăria Capitalei.

”U.M. de presă au întors armele”

Numai că am remarcat un lucru interesant în ultimele zile. Unele U.M. de presă, așa cum le-am denumit în urmă cu mult timp, pare că au întors armele.

Cel mai violent a fost, ca de obicei, Cristian Tudor Popescu care l-a taxat dur pe Nicușor Dan, în urmă cu patru zile”, semnalează Dan Andronic.

”Domnul Nicușor Dan a încercat să facă o campanie excentrică, mai puțin obișnuită, ieșind în peisaj, în decor, pe stradă, la depoul de tramvaie, în Prelungirea Ghencea, însă firește, amplitudinea campaniei electorale a dlui Nicușor Dan a fost mult redusă față de cea a dnei Firea. Mai degrabă a reacționat dl Dan împreună cu membrii PNL și USR – am văzut, s-au dus la sediul PSD ca să pună bannere pe porți.

”Nicușor Dan nu a reacționat în regulă”

Însă dl. Nicușor Dan NU a reacționat în regulă, din punct de vedere moral, în acest caz care s-a ivit, care a fost adus publicului (o înregistrare audio cu Nicușor Dan care suna un consilier al unui primar de sector pentru a interveni în cazul demolării restaurantului unui om de afaceri – n.r.).

Dl Nicușor Dan susține în continuare – și acum – că un om care candidează la Primăria Capitalei, un om care este vicepreședinte de ONG, un om care a militat de pe niște standarde morale în ultimii 10-15 ani în viața politică a Capitalei și a țării se poate comporta ca un avocat plătit.

Dl. Nicușor Dan vorbește ca un avocat cu simbrie în acest caz. Asta nu înseamnă că îl acuz pe dl Nicușor Dan că a luat mită, așa cum face PSD. Nu știu de ce a făcut ce a făcut dl Nicușor Dan.

”E vorba de morală”

Dar ca să susții că ai intervenit pentru ca respectivului ins, acel bișnițman, să „i se facă dreptate”, să nu-i fie demolată hardughia aceea restaurant plus vilă construită în Orășelul Copiilor și să spui că a câștigat în instanță – pentru că niște articole coroborate cu… nu s-a respectat cutare, litera legii, cunoscând bine cârciogurile avocățești, a reușit să obțină această hotărâre de anulare a demolării din partea instanței -, fără ca domnul Nicușor Dan să se uite cine este persoana respectivă, cum a obținut autorizația, de la cine a obținut-o, unde e construită clădirea aia – într-un spațiu verde, într-un parc -, dânsul spune: „Nu mă interesează lucrurile acestea! Eu am avut o speță”.

Știți, așa vorbesc avocații, pe bani (…). Dl. Nicușor Dan vrea să fie tratat ca un avocat, el, care vrea să reprezinte schimbarea, moralizarea societății, ieșirea din mocirla în care ne aflăm de 30 de ani. Vrea să fie votat ca avocat? Păi, ca primar al Capitalei trebuie să fii un avocat foarte bun, fără să te intereseze cauza cui o pledezi?

”Unde e rigoarea de matematician?”

Tot vorbind, a obținut contrariul, din rău în mai rău. A pus pe același plan, încercând o prostire în față de tip PSD, pe acei oameni amărâți, unii aruncați în stradă (atunci când a fost lărgit bdul Uranus în zona Berzei – n.r.) spunând că a intervenit și în favoarea lor. În niciun caz nu ne aflam într-un parc, cu o cârciumă plus vilă construită de dl. Câine! Erau niște cetățeni care poate erau puși într-o situație inumană. Îi pune pe același plan, întrebat fiind: ați mai avut un caz de felul ăsta?!

Dl. Nicușor Dan e matematician. Ca să-mi ofere o astfel de demonstrație la întrebarea respectivă nu știu cum se pupă asta cu rigoarea matematică. Și nu e vorba numai de matematică aici, e vorba de ceva mai grav: e vorba de morală. Dl. Nicușor Dan, înainte să se culce, nu se gândește că acea clădire a fost extinsă acolo, în parc, pe spațiul verde al copiilor, a fost extinsă cu autorizația unuia Piedone, care condamnat la opt ani și jumătate pentru ce a făcut în cazul Colectiv iese acum cu mănuși, candidat la Primăria Sector 5 și cu lozinca Aveți grijă pe cine votați, să nu vă frigeți! Să nu vă FRIGEȚI, zice acest individ, care a dat tot o autorizație, ca și în cazul Câine, în urma căreia au murit atâția oameni.”, sună citatul integral din intervenția lui Cristian Tudor Popescu la Digi 24 Tv, una din tribunele pro-USR din peisajul media.

”Coloneleasa dă la rupere”

O ieșire din peisaj mai puțin obișnuită a avut și Ioana Ene Dogioiu, supranumită „Coloneleasa” de unul din foștii colegi, Robert Turcescu, explică Dan Andronic.

”Excelentă documentarea lui Alex Costache! Deci primarul Piedone emite o autorizatie unui individ zis Câine, profil clasic de interlop. Autorizație a cărei legalitate face obiectul unui litigiu. Da, acel Piedone care a fost condamnat în prima instanță pentru autorizațiile de la Colectiv. Primăria S4, încearcă să oprească efectele acelei autorizații și să-l dea pe Câine afară din parc. Nicușor Dan intervine în proces de partea lui Câine, se duce și la Avocatul Poporului ca să apere efectele autorizației lui Piedone, deși Câine nu e vreun amărât pe cale să fie dat afara din casă și nu are bani de avocat. Autorizația se referă la o construcție în Parcul Copiilor, adica una de tipul pe care ND s-a jurat că nu o va emite în veci dacă va ajunge primar. Vă rog… Nicio miza din lumea asta nu mă va putea face să mă dezic de ceea ce susțin de ani de zile. Îmi pare rău și cam atât.”, a scris Ioana Ene Dogioiu.

”Alex Costache, specializat în analize pro-DNA,publică niște documente care-l demolează pe Nicușor Dan, pe G4 Media, siteul lui Dan Tapalagă. Reușind să o convingă pe Ioana Ene Dogioiu că Nicușor Dan este necinstit sufletește. După care vine și CTP ca să pună bomboană pe colivă.

”Orban și Barna ar trebui să plece acasă”

Să-mi fie iertat scepticismul, dar nu cred nici un moment în buna credință a celor de mai sus. N-au avut nici cea mai mică tresărire neuronală când au susținut abuzurile Binomului Coldea-Kovesi, nu văd de ce ce ar fi avut acum. Accept o singură ipoteză. Li s-a spus să fie indignați. Așa cum li se transmiteau știrile gata scrise în vremurile de glorie, de apăreau copy-paste pe siteurile lor. Cine le-a spus? Nu cred că s-au schimbat stăpânii/finanțatorii. Ce interes au? Aici putem elabora mai multe ipoteze, dar voi reveni.

Că nu este o întâmplare, vedem și din faptul că acest articol nu este singular pe siteul spotmedia.ro, chiar ieri fiind publicat încă un atac la adresa lui Dan Barna și Ludovic Orban.”, arată Dan Andronic, care încheie:

Orban și Barna ar trebui să plece acasă, dacă Dan pierde Bucureștiul – care este în logica a ceea ce vedeți mai sus.

Concluzia? O alianță extrem de interesantă a unor gazetari asociați intereselor USR și cu legături în lumea serviciilor de informații bat clopotele în București a jale.

Pentru cine bat clopotele…

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea