Potrivit romanialiberă.ro, restaurantul Trifoiaș, aflat în parcul Orășelul Copiilor din Capitală, este condus de către Dan Trifu, unul dintre activiștii lui Nicușor Dan. Terasa s-a extins ilegal pe domeniul public după același model folosit de către afaceristul Mihai Mitrache, cel care dețin restaurantul Medieval.

Trebuie menționat că, anterior, Primăria Sectorului 4 a dorit să înceapă acțiunea de proiectare a noii parcări din marginea Parcului Tineretului. Atunci, atât Nicușor Dan cât și Dan Trifu au sărit în apărarea spațiului verde pentru a bloca noua construcție de interes public.

Cetățeanul.net arată că autorizația de închiriere a spațiului public este expirată, așadar Dan Trifu riscă acum să aibă aceeași soartă ca Mihai Mitrache.

Potrivit legii spațiilor verzi, nimeni nu poate avea o construcție definitivă pe spațiul verde, nici pe domeniul public. Potrivit Codului Civil, spațiul public nu poate fi înstrăinat.

Nicușor Dan ar proteja interesale lui Mihai Mitrache

Se pare că Nicușor Dan ar proteja interesele unui afacerist cu dosare penale care și-a tras ilegal pe domeniul public ditamai restaurantul pe domeniul public, după cum relatează cetateanul.net. Acesta ar fi intervenit în apărarea lui Mihai Mitrache, zis „Câine”, în momentul în care Primăria Sectorului 4 i-a demolat clădirea ridicată ilegal în „Orășelul Copiilor”, unde și-a mai făcut și buletinul ilegal, pe domeniul public.

De asemenea, Nicușor Dan ar avea de plătit despăgubiri și cheltuieli de judecată de ordinul sutelor de mii de lei în mai multe procese pierdute cu dezvoltatori imobiliari sau instituții publice, cărora a vrut să le blocheze proiectele. Recent judecătorii l-au obligat pe acesta și pe asociațiile pe care le controlează la plata unor cheltuieli de judecată record în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City.

Conform cetateanul.net, Nicușor Dan ar folosit asociațiile în instanță pentru a bloca One Floreasca City – Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au de plătit dezvoltatorilor One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA peste 150.000 de lei (circa 31.000 de euro), drept cheltuieli de judecată.