Liberalul  îl citează pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care și-a vărsat recent nervii pe companiile cu capital străin după manifestațiile antiguvernamentale. Ministrul PSD a insinuat că multinaționalele sunt responsabile pentru aducerea în piață a instigatorilor, retorică folosită intens de președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat marți că Turcia va boicota produsele electronice din SUA, drept contramăsură în disputa cu Washingtonul care a provocat scăderea lirei la niveluri record – Reuters.

– Eugen Teodorovici: Dacă Guvernul aplică o măsură contrară interesului unor anumite companii din România și din lume, cine poate să creadă că acestea nu vor avea un interes să aducă în stradă câțiva instigatori?

Ieri, publicația Politico îl asemăna pe Liviu Dragnea cu dictatorul din Nicaragua.

„Ceea ce baronii partidului de guvernământ plănuiesc în aceste zile nu este nimic mai puţin decât o preluare a puterii, oricât de laborios şi de primitiv plănuită. Revoluţia civică actuală – care se desfăşoară de mai bine de un an şi jumătate – este rezultatul direct al asaltului permanent al guvernului împotriva democraţiei şi al eforturilor sale de a distruge statul de drept. Este, în mod real, o ciocnire între cei care preţuiesc societatea deschisă şi statul de drept, şi cei care le resping. Revoluţia în desfăşurare fusese până atunci non-violentă – până când guvernul a ales să răspundă într-un mod extrem de brutal vineri, rănind peste 400 de persoane, inclusiv o echipă de jurnalişti austrieci. În urma arestărilor arbitrare de protestatari şi a altor abuzuri fizice, este corect să afirmăm că România a devenit Nicaragua Europei, cu liderul PSD Liviu Dragnea jucând rolul despotului Daniel Ortega,” scria Politico.