Lovitură pentru Clotilde Armand! Prefectul Traian Berbeceanu nu exclude ca instituția pe care o conduce să atace, în baza prerogativelor legale pe care le deține, o eventuală decizie de tăiere a finanțării pentru spitalele din Sectorul 1.

Berbeceanu spune însă că deocamdată nu este nimic oficial, iar Prefectura nu a primit nicio decizie scrisă din partea Consiliului Local Sector 1.

Lovitură pentru Clotilde Armand! Traian Berbeceanu reacționează

Prefectura Capitalei va ataca hotărârea Consiliului Local Sector 1 privind transmiterea terenurilor şi clădirilor de la patru spitale în administrarea acestor unităţi sanitare, dacă actul normativ va fi considerat nelegal, a declarat, vineri, prefectul Traian Berbeceanu.

Cele patru spitale sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

“Nu are nicio importanţă ce declaraţii publice fac partidele politice sau oamenii politici, hotărârea de Consiliu Local încă nu a ajuns la Prefectură. Instituţia Prefectului exercită controlul de legalitate, când o vom avea, vom analiza foarte bine situaţia şi dacă considerăm că este nelegală, categoric o vom ataca”, a afirmat Berbeceanu.

Ironii din partea lui Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat ironic după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că în ședința de miercuri Consiliul Local Sector 1 a votat transmiterea către Primăria Generală a patru spitale.

Nicușor Dan a spus că e de acord să primească cele patru spitale ”dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală”, adăugând că ”Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei”, și a spus că le va prelua în administrare dacă va fi asigurată finanțarea acestora.

Ironiile lui Nicușor Dan la adresa lui Clotilde Armand vin după scandalul izbucnit între primărița Sectorului 1 și liberalii din sector.