Peste 800 de blocuri din Bucureşti sunt din nou fără apă caldă. Motivul este legat de unele avarii la reţeaua de termoficare şi a lucrărilor de înlocuire a conductelor. Anunțul a fost făcut de Termoenergetica.

Mai exact, 811 blocuri din toate sectoarele Bucureştiului sunt afectate. Cele mai vizate se află în sectoarele 1, 5, 4 și 6.

Conform Termoenergetica, termenul afișat pentru punerea în funcțiune a punctului termic este estimat la maximum 24 mai. Compania a anunțat că echipele Companiei Municipale Termoenergetica București S.A. lucrează continuu pentru finalizarea tuturor lucrărilor cât mai rapid posibil.

Anunțul făcut de Termoenergetica

Termoenergetica informează că sistemul de monitorizare a parametrilor tehnici – SCADA, transmite date în timp real către dispeceratele de sector. Acest lucru se petrece pentru 836 din totalul de 1.027 puncte termice aflate în exploatarea Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) S.A.

Pentru cele 191 de puncte termice nemonitorizate SCADA, personalul CMTEB se deplasează periodic în teren pentru a efectua verificările necesare.

apă caldă robinet
SURSA FOTO: Dreamstime

Ce trebuie să fac bucureștenii care întâmpină probleme care nu au legătură cu avaria

Compania și-a anunțat clienții ce să facă că dacă întâmpină probleme legate de furnizarea agentului termic pentru apă caldă și/sau căldură, iar adresa nu este inclusă în listele publicate pe site. În acest caz, locuitorii trebuie să contacteze dispeceratele de sector sau operatorii call-center.

Numerele de telefon sunt TELVERDE – 0800 820 002 (apel gratuit) și 031 9442. Acestea sunt disponibile 24 de ore din 24, pentru înregistrarea sesizării și verificarea ulterioară a situației.

Câte blocuri sunt fără apă caldă în fiecare sector

Blocuri din București fără apă caldă:

 • Sector 1: 231 de blocuri
 • Sector 2: 107 blocuri
 • Sector 3: 26 de blocuri
 • Sector 4: 144 de blocuri
 • Sector 5: 163 de blocuri
 • Sector 6: 140 de blocuri

Care sunt atribuțiile Termoenergetica

Începând cu 1 decembrie 2019, Compania Municipală Termoenergetica București S.A. a devenit operatorul regional al serviciului public de alimentare cu energie termică pentru zona deservită de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București–Ilfov. Această responsabilitate a fost atribuită în baza Contractului de delegare a gestiunii directe a serviciului public de alimentare cu energie termică, semnat cu aceeași asociație.

CMTEB administrează:

Sistemul de transport și distribuție, compus din:

 • 954,09 km de conducte pentru rețele termice primare
 • 2963,3 km de conducte pentru rețele termice secundare

Obiective:

 • 1027 Puncte Termice, Stații Centralizatoare și module termice
 • 47 Centrale Termice de cvartal
 • 1 Centrală Termică de Zonă (Casa Presei)