Pentru început, toate dispozitivele iPhone care nu au cel puțin iOS 9 vor rămâne fără această aplicație populară. Așadar, toate modelele de iPhone 4 și mai vechi nu vor putea accesa WhatsApp începând din 2021. De asemenea, modelele 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S vor avea nevoie de actualizare la iOS 9 pentru a putea utiliza în continuare aplicația, conform entrepreneur.com

În cazul dispozitivelor 6S, 6S Plus și prima generație de iPhone SE, acestea sunt ultimele care vor fi compatibile cu ultima versiune a sistemului, adică iOS 14.

Care este situația în cazul dispozitivelor Android

WhatsApp nu va mai funcționa, cel puțin în mod corespunzător, pe dispozitivele care au o versiune anterioară de Android 4.0.3. Telefoane precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr și Samsung Galaxy S2 nu vor mai fi deloc compatibile cu WhatsApp.

Anumite dispozitive vor putea accesa, în continuare, aplicația deoarece sistemul lor de operare a primit o actualizare însă, în cazul celor care nu primit patch-ul respectiv, singura soluție va fi achiziționarea unui dispozitiv nou.

WhatsApp a introdus o nouă funcție

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deţinut de reţeaua socială Facebook Inc, a anunţat în decembrie că a introdus o nouă funcţie – de „coş de cumpărături”, care permite utilizatorilor să îşi facă cumpărăturile prin intermediul aplicaţiei.

„Cu aceste coşuri de cumpărături, oamenii pot răsfoi un catalog, selecţiona multiple produse şi trimite o comandă sub forma unui singur mesaj”, explică WhatsApp într-o postare pe blog.

Prin această nouă funcţie, WhatsApp încearcă să atragă comercianţi şi companii pe aplicaţia sa WhatsApp Business, pentru a-şi gestiona comenzile şi schimburile cu clienţii. De asemenea, vrea să îşi încurajeze baza de 1,5 miliarde de utilizatori individuali din întreaga lume să îşi facă cumpărăturile via aplicaţia sa.

Dezvoltarea tranzacţiilor pe serviciul său de mesagerie este crucială pentru WhatsApp care, în pofida adoptării sale pe scară largă, nu câştigă bani din publicitate. De asemenea, aplicaţia WhatsApp nu dispune încă de un serviciu de plăţi integrat.