Comisia SUA pentru concurență (FTC) și procurorii care reprezintă 48 de state și teritorii din țară au anunțat miercuri că au depus o plângere împotriva Facebook, pe care o acuză că abuzează de poziția sa dominantă pentru a elimina competiția, potrivit AFP, citat de hotnews.ro.

Procurorii cer, printre altele, să fie avertizați cu privire la orice achiziție de peste 10 milioane de dolari pe care Facebook dorește să o facă, în timp ce FTC pledează pentru revânzarea Instagram și WhatsApp.

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat pe 3 decembrie că a depus o plângere împotriva Facebook pentru „discriminare” la angajare, acuzând firma că favorizează recrutarea lucrătorilor străini cu vize temporare față de americani, potrivit AFP. Conform plângerii, Facebook nu a postat aceste poziții pe site-ul său și a refuzat cererile online de angajare pentru a le rezerva posturile angajaților care se află deja în companie cu viză temporară și dornici să obțină cartea verde (green card).

WhatsApp, cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri. WhatsApp folosește conexiunea la Internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia.

Aplicația poate fi accesată și folosită deasemenea și pe calculatoare, atâta timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce este folosită aplicația pe PC. Utilizatorul are și opțiunea de a folosi WhatsApp pentru a trimite SMS.

WhatsApp a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde $. A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018.

Începând cu februarie 2020, aplicația nu va mai fi disponibilă pe versiunile mai vechi de iOS 8, mai vechi de Android 2.3.7 și nu for mai fi asigurate serviciile de asistență tehnică pentru toate telefoane cu Windows Mobile.