Klaus Iohannis are probleme mari! Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului protestează față susținerea arătată pentru Oana Stănciulescu.

Fosta jurnalistă este acuzată că nu a arătat în vreun fel că și-ar fi schimbat opiniile antisemite și discriminatorii exprimate în trecut.

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului reacționează

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului – CMCA îi cere prin intermediul unei scrisori președintelui Klaus Iohannis să renunțe la nominalizarea Oanei Stănculescu în Colegiul CNSAS, potrivit flux24.ro.

În cadrul documentului, CMCA arată că, în calitate de jurnalistă, Oana Stănciulescu a participat la o emisiune difuzată de Realitatea TV, unde ”a exprimat o clară poziție discriminatorie față de comunitatea evreilor din România”.

”Dna Stănciulescu, fără a ține seama că evreii la care face referire sunt cetățeni români, a făcut o clară distincție între ”noi, majoritatea” și ”voi, comunitatea evreiască””, mai precizează documentul.

”Dna Oana Stănciulescu a afirmat că evreii români trebuie să se supună ”voinței majorității pentru că aici este România” și ca atare trebuie să accepte, în mod tacit și cu capul plecat, reabilitarea și promovarea unor personalități care au participat la crearea, adoptarea și implementarea politicilor antisemite, politici care au culminat cu crimele comise împotriva everilor de regimul Antonescu”, mai arată CMCA în scrisoarea adresată Președinției.

Documentul amintește și de scrisoarea publică de protest semnată de mai mulți intelectuali, scriitori și cetățeni care s-au opus numirii Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR, având ca motiv aceleași acuzații de antisemitism, precum și reacția ambasadei Statului Israel.

”Consternare și dezacord”

”În ciuda ciuda tuturor protestelor față de atitudinea discriminatorie afișată fără nicio reținere, hotărârea de cooptare a dnei Oana Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR a fost menținută.

Aceeași consternare și același dezacord le exprimăm și în prezent, după ce am luat la cunoștință de nominalizarea dnei Oana Stănciulescu pentru o nouă funcție în cadrul Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității – CNSAS”, mai arată documentul.

Trebuie menționat faptul că Oana Stănciulescu este considerată a fi o apropiată a europarlamentarului liberal Rareș Bogdan, pe care l-a însoțit practic în toate deplasările realizate în campania electorală de anul trecut și care a fost angajată și promovată la Realitatea TV tocmai de prim-vicepreședintele PNL, pe vremea când acesta lucra în televiziune.

La rândul său, Rareș Bogdan este considerat a fi unul dintre apropiații președintelui Klaus Iohannis.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca.

Sursa:Flux24.ro