”Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, a spus Olguța Vasilescu despre Klaus Iohannis.

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, s-a declarat mulțumit de sancțiunea impusă de CNCD.

”În sfârşit, CNCD a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu pentru declaraţia ei stupefiantă despre etnicii germani. «Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare trebuie să ai mult curaj», spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeaşi Olguţa Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareşalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaţilor. La sesizarea mea şi a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Naţional contra Discriminării a sancţionat-o cu un avertisment”, a scris, luni seară, pe Facebook, senatorul Vlas Alexandrescu.

”Poate că nu e destul şi nici nu va fi destul dacă nu va exista şi o sancţiune a societăţii şi electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Afirmația Olguței Vasilescu au venit în urma declarației Președintelui Iohannis, din 24 august 2018, când acesta a spus că este „inadmisibil şi incalificabil” că „Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei, la protestele din 10 august.