Zsolt András Varga a fost desemnat, luni, în funcţia de preşedinte al Kúriei, Curtea Supremă a Ungariei, de către preşedintele ungar János Áder, transmite MTI.

Varga a acceptat numirea în postul în care îi va succeda lui Péter Darák de la 1 ianuarie 2021, potrivit unui document postat pe site-ul Parlamentului ungar.

Preşedintele Kúriei ungare este votat de Parlament, prin vot secret, şi beneficiază de un mandat de nouă ani.

Ce funcţii a deţinut până în prezent Zsolt András Varga

Zsolt András Varga s-a născut în România, la Târgu Mureş. El a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii “Eötvös Loránd” din Budapesta în 1995, înainte de a obţine doctoratul la aceeaşi instituţie de învăţământ. Începând din 2012 a lucrat ca profesor universitar.

A lucrat în cadrul mai multor parchete din Budapesta, după care a ajuns în cadrul Instituţiei comisarului pentru drepturile fundamentale (corespunzător cu Avocatul Poporului), unde a devenit şeful Instituţiei. Ulterior, a devenit membru al Comisiei de la Veneţia şi a fost judecător al Curţii Constituţionale începând din 2014. În perioada 2017-2019 a fost vicepreşedinte al subcomitetului pentru drept internaţional al Comisiei de la Veneţia, iar apoi al subcomitetului pentru drept constituţional.

De asemenea, Varga este membru al organismului public al Academiei ungare de Ştiinţe. El este şi membru al Colegiului de Instruire Administrativă şi al Consiliului consultativ civil al Comisarului pentru drepturile fundamentale. Este, de asemenea, membru al Consiliului de doctorat şi abilitare al Universităţii Serviciului Public “Ludovika” şi al mai multor redacţii editoriale. Este membru al European Law, scrie evz.ro.

Premierul Viktor Orban, despre situaţia vaccinului împotriva COVID-19

Recent, premierul maghiar Viktor Orban a dezvăluit ce s-a discutat în spatele ușilor închise de la Bruxelles.

“Vedem cu toţii că epidemia are o evoluţie ascendentă şi că tendinţa va continua până când nu vom avea la dispoziţie vaccinul”, a explicat premierul maghiar Viktor Orban, adăugând că, în urma negocierilor de joi și vineri de la Bruxelles, poate afirma că nu se poate spera la obţinerea vaccinului înainte de mijlocul anului viitor, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Prin urmare, în următoarele 7-8 luni spitalele vor trebui să depună eforturi imense. Medicii şi asistentele trebuie să depună o muncă supraomenească pentru ca “toţi cei infectaţi să poată fi vindecaţi şi să le putem asigura un tratament corespunzător”, a evidenţiat Viktor Orban.