Lovitură cruntă pentru Iohannis! Mai mulți români s-au adunat vineri seara în fața spitalului Matei Balș din Capitală. În urma incendiului care a avut loc la acest spital vineri dimineața, bucureștenii scandează mai multe lozinci care-i vizează pe președintele Klaus Iohannis, pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Oamenii scandează „Iohannis la sparanghel”, „Arafat la pușcărie”, ”Arafat, nu uita, asta nu e țara ta” și „Demisia”. Menționăm că protestatarii care sunt păziți de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă.

Lovitură cruntă pentru Iohannis! Protestatarii: Reacția autorităților este aceeași

La protest au participat și cele două fondatoare ale Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, dar şi rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Protestatarii s-au mobilizat pe Facebook deoarece „la doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț, un nou incendiu face victime într-un spital din România”.

Cei care au ieșit în stradă susțin că, în ciuda repetării acestor dezastre în instituțiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giulești și până la Institutul Matei Balș reacția autorităților este aceeași.

„Românii nu mai vor să audă scuze și aruncarea culpei de la o autoritate la alta. Dar mai presus de asta, vă rugăm să aveți decența de a nu mai trata și tragedia de la Balș precum cazurile Giulești, Apuseni, Siutghiol, #colectiv – sub nicio formă nu vom accepta ca morții să fie găsiți vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat.

La fel cum este inacceptabil ca nicio instituție publică având atribuții de monitorizare și control și nicio persoană aflată în funcție publică și cu atribuții manageriale să nu își asume responsabilitatea pentru această tragedie”, au scris pe rețeaua de socializare cei care au lansat evenimentul Opriți măcelul din sănătate.

În plus, protestatarii solicită și măsuri urgente legislative și administrative pentru siguranța reală a pacienților în spitalele din țară.