„Sora mea, neavând 3 la Bac, că așa se promovează, nefiind sponsor PNL, nefiind agramată, având două facultăți, realizate cu adevărat, nu copii după diplome și un doctorat în protecția mediului, nu mai poate să lucreze în domeniu, trebuie să lase loc unora cu 3, unora care s-au ocupat de Cadastru, sponsorilor PNL și agramaților.

Ea a avut oferte și propuneri de a fi mult mai mult decât de a fi șeful de cabinet al comisarului Gărzii de mediu, dar având în vedere că eu sunt primar general și sunt implicată în activitatea politică, întotdeauna am sfătuit-o să nu accepte aceste avansări pentru a nu se specula că au fost făcute pe criteriul personal și nu pe cel profesional”, a replicat Gabriela Firea.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a determinat-o pe Angelica Cobzaru să renunțe la funcţie. Alături de aceasta, va trebui să plece și directorul său de cabinet. Șefa Gărzii de Mediu a fost numită în funcție în anul 2018, sora Gabrielei Firea fiind consilier principal. Angelica Cobzaru a deținut titulatura în cauză în perioada 2014-2018, iar în anul 2013 a fost consilier juridic la primăria Voluntari, unde primar este Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

În mandatul primarului Capitalei, Garda de Mediu nu a aplicat nici o amendă Primăriei București pentru depășirile care vizează calitatea mediului, conform unor surse guvernamentale, citate de playtech.ro

„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului”

Între timp, ministrul Costel Alexe a anunţat că Bucureștiul, Iașul și Brașovul vor fi verificate săptămânal în privința calității aerului, iar autoritățile responsabile vor fi sancționate pentru orice abatere.

„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, domnul Costel Alexa, pentru că a indus panică în rândul populației afirmând în emisiuni televizate și reluând acele declarații pe pagina sa de socializare că în București, cetățenii ar trebui să poarte mască de protecție și că se respiră otravă”, a mai declarat primarul general al Capitalei.