Vești proaste pentru românii care locuiesc în Germania. Lockdown-ul naționat a fost extins până la data de 14 februarie. Potrivit The Guardian, toți locuitorii de pe teritoriul țării trebuie să resptecte noi reguli precum purtarea obligatorie a măștii atât în magazine cât și în transportul public, notează news.ro.

Anunțul a fost făcut de Angela Merkel, în cadrul unui summit virtual. Atât cancelarul Germaniei cât și șefii din 16 landuri federale au fost de acord să continue impunerea restricţiilor privind adunările şi închiderea grădiniţelor, şcolilor, restaurantelor şi magazinelor neesenţiale până la mijlocul lunii viitoare.

Totodată, având în vedere noul lockdown, o nouă regulă impusă va interzice populaţiei să poarte măşti confecţionate acasă sau eşarfe în magazine sau în trenuri şi autobuze, impunând folosirea “măştilor clinice”.

Noul lockdown va arăta diferit

De cealaltă parte, și landul german din sud Bavaria şi Austria au introdus săptămâna aceasta reguli de purtare a măştilor FFP2, deşi mai mulţi virusologi avertizează că măştile respiratorii trebuie montate profesional pentru a garanta o protecţie eficientă.

În același timp, Angela Merkel şi liderii landurilor au fost de acord să urmărească reducerea contactelor în transportul public, deşi fără o oprire completă a traficului de autobuze şi metrou din interiorul oraşului, aşa cum au discutat anterior.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID, în Germania a înregistrat aproape 1.000 de decese din cauza noul coronavirus  în ultimele 24 de ore şi 11.369 de noi infecţii. De asemenea, la începutul pandemiei, Germania a raportat 2.052.028 de contaminări şi 47.622 decese.

De menționat este faptul că pe lângă Germania, și Austria a decis în urmă cu câteva zile prelungirea lockdown-ului. Spre deosebire de Germania, această țară are un set de restricții mult mai dure.

Locuitorii ies din casă doar pentru lucruri esențiale, iar majoritatea magazinelor sunt închise. De asemenea, atât restaurantele cât și saloanele au fost și ele închise.