Liviu Dragnea este terminat. După ce că stă închis la Rahova de unde se plânge de tratamentul la care este supus, nici ceea ce se întâmplă în afara gratiilor nu este chiar de bun augur pentru fostul șef al PSD. Și asta pentru că tot imperiul financiar pe care îl controla în trecut s-a prăbușit.

În discuție sunt afaceri de sute de milioane de euro ale familiei Dragnea. Toate au început ușor-ușor să intre în faliment una câte una. Potrivit dezvălurilor făcute de playtech.ro, în doar un singur an, fiul lui Dragnea, Valentin, a dizolvat două companii care în trecut aduceau profituri uriașe. Deci Dragnea trăiește un adevărat coșmar.

Vestea este dureroasă pentru liderul PSD, mai ales că acesta era în urmă cu ani buni milionar în euro. El deținea afaceri numeroase, printre care hoteluri și firme agricole în Teleorman. Toate aceste companii sunt trecute, în acte, pe numele fiului său. Familia Dragnea a primit subvenții de zeci de milioane de euro pentru aceste afaceri. În realitate însă, fostul lider PSD a fost cel care a coordonat toate aceste afaceri, care l-au transformat într-un bărbat extrem de bogat.

Cum a intrat la Rahova, afacerile au fost preluate exclusiv de Valentin. Chiar dacă probabiul se sfătuiește cu tatăl său, afacerile s-au prăbușit. Din cele 5 firme deținute de familia Dragnea, trei dintre ele au încetat să funcționeze. Celelalte două au avut cifra mari de afaceri, însă niciun fel de profit. Au înregistrat, însă, datorii de 22 milioane de euro.

Spre exemplu, firma de cârnați  Salcia S.A. are pierderi uriașe. Cu o cifră de afaceri de  10 731 420 și un profit de-2 110 964, acesta a acumulat datorii de 51 816 076.  O altă firmă, Nuttelo Group, are o cifră de afaceri de 39 110 573, profit de 826 925 și datorii de 54 789 838, spune Playtech. În cazul Bucharest Residence SRL, care e o firmă de investiții imobiliare, înființată în 2018 și unde asociați sunt Valentin Dragnea, firma Nutrello Group și Dragne Ilie Liviu, declarația fiscală pe 2019 atestă că nu a întregistrat absolut nicio încasare.