Invitat marți seara la emisiunea Subiectiv de la Antena 3, fostul premier al României Adrian Năstase a vorbit despre modul ȋn care va arăta scena politică din România ȋn lunile următoare, având ȋn vedere congresele așteptate ȋn mai multe partide importante, dar și despre fraudarea alegerilor ȋn viitor.

Cum va arăta PNL după finalul bătăliei dintre Cȋțu și Orban?

Referitor la Partidul Național Liberal, Adrian Năstase consideră că cele două tabere, Cȋțu și Orban, vor coabita foarte greu după Congres și chiar unele persoane vor ȋncerca să inventeze o nouă formulă politică.

“În interiorul PNL, după Congres, coabitarea celor doua aripi va fi destul de dificilă. O anumită hemoragie de membri de la vârf se va produce în mod categoric. Unii dintre ei vor încerca să inventeze o formulă politică.

Alții vor dori sa reactiveze anumite variante care au existat în timp. Alţii vor încerca să domesticească USR. Variante vor fi destul de multe”, a declarat Adrian Năstase, potrivit antena3.ro.

“Alegerile vor fi fraudate inteligent în viitor”

Cât despre viitoarele scrutine electorale, fostul premier este de părere că metodele folosite deja ȋn alegeri importante, cum au fost cele din Statele Unite, vor ajunge și ȋn România, iar votul propriu-zis al românilor va ajunge să fie puternic influențat.

“Am privit cu multă atenție ce se întâmplă și cred că mecanismele de folosire a trolilor, inteligența artificială care este şi a fost experimentată în alegerile din Statele Unite, dar și la noi lucrurile astea se întâmplă în momentul de faţă. Sunt absolut convins că lucrurile acestea se vor întâmpla”, a mai spus, marți, Adrian Năstase, ȋn emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

„Nu-mi închipui că Dragnea va scăpa de atenția procurorilor”

Nici Partidul Social Democrat nu a scăpat de analiza fostului premier. PSD va avea mult de pierdut dacă merge pe aceeași ideologie a stângii europene, iar o altă problemă greu de rezolvat va fi relația cu Liviu Dragnea.

“PSD are aceeași problemă, dacă merge pe aceeași ideologie a stângii europene, va pierde foarte mult. Chestiunile legate de mediu, de LGBT, tot felul de povești, sunt greu de acceptat de societatea românească.

O problemă pentru PSD va fi modul în care privește relația cu Dragnea. Problema nu este de a-l primi în partid, în conducere. Dragnea poate fi folosit împotriva PSD. Dragnea are posibilitatea să adune din zona suveranistă. Nu-mi închipui că Dragnea va scăpa de atenția procurorilor”, a mai declarat Adrian Năstase.

Sursă foto: Dreamstime