Când începe programul Litoralul pentru toți 2024

Litoralul pentru toți 2024. Acest program se va desfășura în perioada 30 mai – 20 iunie, potrivit anunțului Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Sursa citată mai precizează că prețurile sunt reduse cu până la 70% față de cele din sezonul de vârf, deoarece an de an, hotelurile de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc se înscriu în acest program.

Până în prezent, peste 65 de unități de cazare din toate stațiunile de pe litoralul românesc au aderat la program, oferind aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte. FPTR estimează că până la începutul programului, peste 100 de hoteluri se vor înscrie, ceea ce va duce la o ofertă de aproximativ 10.000 de locuri de cazare pe noapte.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl așteaptă în fiecare an. Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârșitul lunii mai, iar turiștii pot face deja rezervări de sejururi.

În fiecare an, programul nostru a demonstrat că poate aduce bucurie și relaxare pentru mii de familii care doresc să viziteze litoralul românesc. Scopul nostru este să oferim oportunitatea unui concediu accesibil pentru toți românii, indiferent de buget, într-o perioadă în care prețurile sunt mult mai avantajoase.

Și în această ediție, am colaborat cu numeroși parteneri hotelieri pentru a ne asigura că oferim cele mai bune servicii și condiții de cazare. Suntem mândri că putem sprijini turismul românesc și, în același timp, să aducem satisfacție și zâmbete pe fețele turiștilor noștri”, a declarat Dragoș Răducan, președintele FPTR.

litoral Romania
Litoral; SURSA FOTO: Dreamstime

Tarifele oferite de hoteluri pentru o noapte de cazare

Conform tarifelor disponibile pe site-urile hotelurilor și operatorilor de turism, până la data de 20 iunie, românii pot opta pentru un sejur la mare la prețuri începând de la 35 de lei pe noapte de persoană, cazare fără mic dejun, la un hotel de 2 stele din stațiunea Eforie Nord.

În stațiunea Mamaia, prețurile pentru cazare încep de la 100 de lei pe noapte de persoană în cameră dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, în timp ce în celelalte stațiuni din sudul litoralului, tarifele pornesc de la 57 de lei pe noapte de persoană în cameră dublă la un hotel de 3 stele.

Pentru cei care preferă pachete all-inclusive, acestea sunt disponibile la prețuri ce încep de la 200 de lei pe noapte de persoană în cameră dublă la o unitate de 3 stele din stațiunea Jupiter.

Programul „Litoralul pentru toți” se află la cea de-a 44-a ediție și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.