Reprezentanţii CFR Infrastructură susţin că linia directă între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Otopeni va fi terminată la timp pentru Campionatul European de Fotbal din 2020. Proiectul prevede construirea unei linii feroviare cu o lungime de 3 kilometri între Baloteşti şi terminalul sosiri al aeroportului, iar durata călătoriei va fi de doar 22 de minute, faţă de aproximativ o oră cât este în prezent. Termenul maxim de execuţie este de 14 luni.

Practic noi la ieşire din Baloteşti ne desprindem cu linie simplă până la aeroport şi ne /înscriem/ pe scuarul din faţa parcării de la sosiri şi peste sensul girator de la sosiri va fi, practic, staţia de cale ferată, care se racordează la etajul 2 în parcarea sosiri de la aeroport, a declarat Manuela Badea, director de proiect la CFR Infrastructură.

Trenurile de călători vor circula la fiecare 30 de minute cu o capacitate de preluare de 250 de călători pe cursă. Proiectul de tren direct între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni are o valoare estimată de 500 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene.