Caz uluitor la Timişoara, unde un lider interlop a încercat să asasineze un jurnalist care ar fi scris mai multe articole despre activitatea sa. Interlopul a fost trimis în judecată de către DIICOT Timişoara.

Liderul interlop Lucian Boncu trimis în judecată, în lipsă, pentru încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor

Este vorba despre liderul interlop Lucian Boncu, care a fost trimis în judecată, în lipsă, de către procurorii DIICOT Timişoara pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Ţinta încercării de asasinat era jurnalistul timişorean Dragoş Boţa, care a scris mai multe articole despre activitatea lui Boncu.

„Prin rechizitoriul din data de 27.05.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, au transmis, vineri, reprezentanţii DIICOT.

Bani şi o armă de foc gratuită pentru agresori, în schimb împuşcării jurnalistului

În anul 2019, Lucian Boncu le-a oferit mai multor persoane o armă de foc semiautomată şi le-a promis o recompensă financiară dacă-l vor împuşca pe jurnalist, scrie news.ro.

„În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 10.09.2019, inculpatul a încercat să determine mai multe persoane să agreseze prin împuşcare un jurnalist de la o publicaţie on-line, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa.

În acest scop, i-a predat unuia dintre atacatori, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, semiautomată, calibrul 7,65 mm, promiţând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îl va recompensa financiar atât pe el cât şi pe ceilalţi participanţi la agresiune, precum şi că le va oferi arma de foc în mod de gratuit”, se mai arată în comunicat.

Procurorii DIICOT din Timişoara au solicitat Tribunalului Timiş arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.

Vineri, Tribunalul Timiş a dispus arestarea în lipsă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Timiş.

Sursa foto: Dreamstime