Lia Olguța Vasilescu îl atacă foarte dur pe Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie IntensivăSRATI.

Vasilescu este nemulțumită de acuzele aduse la adresa întregii clase politice de către reputatul medic.

Lia Olguța Vasilescu îl atacă foarte dur pe Dorel Săndesc: ”Aici greșiți dumneavoastră”

”Vedeți, domnule Săndesc, aici greșiți dvs! Spuneți că “vrea CLASA POLITICĂ să taie veniturile medicilor, în plină pandemie”…

Nu clasa politică vă taie ceva, așa cum nu clasa politică a mărit salariile medicilor la un nivel mai mult decât decent.

Un partid a dat, altul ia. Cam așa ar trebui pusă problema: particular, nu general.

Și de mai bine de zece ani, depinde de cât de mare e confuzia privitoare la “clasa politică” în ziua votului, tot vi se întâmplă lucruri… Și nu înțelegeți de ce…

Nu vă mai iluzionați că a trebuit să amenințați dvs cu ceva, ca să majorăm noi salariile medicilor!

Le-am majorat pentru că așa am promis și așa scria în programul de guvernare!

Dvs doar v-ați mirat când ați mers la casierie și ați văzut că mai sunt unii care se țin de cuvânt. Unii pe care îi amestecați la grămadă cu cei care vă vor iar cum ați mai fost…”, a scris sâmbătă Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Amenință cu demisia în bloc

Trebuie menționat faptul că prof.dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), a afirmat că este incalificabil ca, în cea mai mare criză sanitară, clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical.

El a spus că dacă această tendința se confirma, reacția comunității ATI va fi una pregatită de mult, respectiv demisia în bloc și organizarea ca grup/societate liberală care să ofere servicii de specialitate spitalelor.

”Am lucrat la această soluție ‘Exit’ înainte de creșterea salariilor, am consultat juriști și chiar Consiliul Concurenței, propunerea a fost primită cu entuziasm de colegi la Congresul nostru și apoi le-am ‘fluturat-o’ autorităților pe sub nas, și sigur și această perspectiva îngrijorătoare pentru ei a contribuit la decizia majorărilor salariale.

La urma urmei, o asemenea soluție-practicată în multe țări, inclusiv de colegii din Polonia, pe care i-am consultat, ne-ar absolvi de responsabilitățile pentru toate deficiențele sistemului (care acum ni se pun în mod nedrept în spate), rămânând ca noi să răspundem doar de ceea ce facem, de profesionalismul nostru.

Și astfel grupul nostru, independent, liberal, va deveni un agent mai eficient al schimbării, pentru că va impune, contractual, respectarea standardelor”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.