Lia Olguța Vasilescu a explodat după recentele comentarii făcute de Raluca Turcan. Actualul ministru al Muncii a vorbit de recalcularea pensiilor și rezolvarea problemelor existente. Lia Olguța Vasilescu o acuză, pe Facebook, pe aceasta că nu a citit Legea pensiilor. Din acest motiv, face confuzii grave în acest domeniu.

“Al doilea ministru care nu a citit legea pensiilor! Al doilea ministru care face confuzie intre Legea pensiilor publice si celelalte legi care privesc pensiile speciale, de serviciu etc! Al doilea ministru care vorbeste de inechitatile din legea pensiilor fara sa inteleaga ca INECHITATILE NU POT FI ELIMINATE DACA NU SE APLICA NOUA FORMULA DE CALCUL, adica daca nu se recalculeaza TOATE PENSIILE PUBLICE”, a arătat Lia Olguța Vasilescu.

Ea a indicat că ar fi vorba de 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR.

Lia Olguța Vasilescu spune exact care este problema

“Doamna Turcan, e simplu! E o problema cu pensiile speciale! Eliminati-le, asa cum ati promis! Dar nu le amestecati cu pensiile publice!”, a răbufnit liderul PSD.

Ea a explicat că legea făcută de PSD prevede ca toate inechitatile se elimina. Adică intre femei si barbati, intre cei care au cotizat la fel, dar au iesit in ani diferiti la pensie, intre cei care au lucrat 35 de ani si cei care au lucrat doar 10 ani, dar care acum sunt toti la nivelul pensiei minime). Există însă o condiție: sa se recalculeze pensiile in baza noii formule.

“Cereti simularile si o sa intelegeti! Sper! In rest, vad ca nu va riscati nici macar sa spuneti ca pensiile vor creste cu 3 la suta!”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Ea a continuat atacul împotriva lui Turcan. “Spuneti ca am mintit si nu aveam de gand sa crestem pensiile cu 40 la suta! Uitand sa mentionati ca noi le-am crescut cu 60 la suta, in timp ce eram la guvernare, prin cresterea punctului de pensie, eliminarea impozitului la pensiile sub 2000 de lei, scaderea impozitului de la 16 la 10 la suta la pensiile peste 2000 de lei si eliminarea CASS din TOATE pensiile!”, scrie Lia Olguța Vasilescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin