Cu cât cresc pensiile în 2021? Veste șoc pentru 5 milioane de români. Creșterea de 40% este în aer. Un fost șef al CCR vine cu dezvăluiri incredibile din interior care privesc milioanele de pensionari din țara noastră. Creșterea de 40% este în aer. Un fost șef al CCR vine cu dezvăluiri incredibile din interior și explică decizia pe care judecătorii constituționali au dat-o miercuri.

Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile românilor

S-a aflat ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile românilor. Fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, a dezvăluit ce se întâmplă cu legea pensiilor, după decizia CCR.

“Curtea nu a spus că legea este constituţională, a spus că este neconstituţională şi a trimis-o la Parlament pentru a fi pusă de acord cu Constituţia şi cu decizia Curţii.

Din păcate, nu este niciun termen în care Parlamentul este obligat să facă această punere a legii în acord. Dacă vor o fac, dacă nu, nu. Au fost şi situaţii când legea nu a mai fost dezbătută, a rămas respinsă. Aici nu cred că se va întâmpla la fel, pentru că interesul este foarte mare pentru populaţie”, a explicat Zegrean, conform Antena 3.

Mărirea de 40%, în aer

Mai mult, Augustin Zegrean a vorbit și despre mărirea cu 40% din legea pensiilor promovată de către cei de la PSD. “Cert este că până la o decizie a Parlamentului, până atunci rămâne valabil OUG-ul din august 2020 prin care Guvernul a decis că majorarea punctului de pensie este cu 14 la sută.

Speranţa moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată”, a mai declarat Augustin Zegrean la Antena 3.