"În acest moment avem legislaţia aprobată şi aşteptăm legislaţia secundară, care sperăm să fie aprobată curând. (…) Avem 14 operatori care au dreptul să opereze în România şi avem şi multe alte cereri pentru licenţe de operare", a precizat Odeta Nestor.

Ea a amintit faptul că jucătorii care au activat până acum în ilegalitate pe piaţa românească beneficiază de amnistia fiscală aprobată de Parlament în vara acestui an, însă, pentru a obţine licenţa de funcţionare, trebuie să plătească o "penalitate" de 20% din veniturile încasate anual, din 2010 până în prezent (taxa se aplică la veniturile încasate de la clienţii români, din care se scad plăţile către jucători – n. r.).

Potrivit preşedintelui ONJN, în prezent există trei situaţii: operatori care au plătit taxa şi au cerut licenţa de operare, cei care au plătit, dar încă nu au cerut licenţa şi, a treia categorie, care nu au plătit şi nici nu au solicitat licenţa.

Pentru operatorii care au deja dreptul să opereze pe această piaţă, licenţa actuală se va prelungi cu încă un an, timp în care operatorul trebuie să prezinte rezultatele unui audit şi, dacă îndeplineşte condiţiile necesare, va primi licenţa definitivă, valabilă zece ani, a precizat Odeta Nestor.

Ea a adăugat că şi jucătorii care operează pe o platformă care nu are licenţă în România trebuie să plătească o penalitate, cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Jucătorii vor avea dreptul să opereze în România la o lună de la primirea autorizaţiei din partea autorităţilor şi după plata taxei.

Pentru a limita fraudele, Oficiul va întocmi o listă neagră cu platformele care nu au licenţă de funcţionare sau nu au dreptul să opereze în România, pe care o vor pune la dispoziţia furnizorilor de Internet, astfel încât accesul la aceste platforme să fie blocat. AGERPRES