Bianca Andreescu, câştigătoarea ediţiei 2019 a turneului de Grand Slam US Open, a fost desemnată Sportiva Anului în Canada, o premieră pentru o jucătoare de tenis. Andreescu (19 ani), revelaţia acestui sezon în circuitul profesionist feminin, a devenit în septembrie prima reprezentată a Canadei care câştigă un titlu de Grand Slam la individual, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finala de la US Open.

Jucătoarea de origine română a câştigat anterior, în luna august, cel mai important turneu canadian, Rogers Cup de la Toronto, o performanţă pe care nicio altă canadiancă nu o mai reuşise din anul 1969.

Bianca Andreescu, după victoria de la US Open

Sunt nerăbdătoare să ştiu ce îmi va aduce anul următor

„Sunt atât de recunoscătoare pentru acest trofeu! Nu mă aşteptam să-l primesc, iar faptul că sunt prima jucătoare de tenis care îl câştigă este şi mai supraealist”, a declarat Andreescu, care încheie anul pe locul al cincilea în clasamentul WTA.

„Sunt nerăbdătoare să ştiu ce îmi va aduce 2020 şi sunt întotdeauna mândră să reprezint Canada la cel mai înalt nivel”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Bianca Andreescu a fost desemnată în unanimitate Sportiva anului în Canada, de către un juriu compus din 30 de ziarişti sportivi.