Scandalul a plecat de la faptul că Justin Trudeau, premierul Canadei, a îmbrățișat-o pe Bianca Andreescu, gest care a stârnit furia altor politiceni, care l-au criticat pe șeful guvernului canadian.

„De ce atinge o adolescentă acest individ ciudat, de vârstă mijlocie?”, a scris Ezra Levant pe Twitter, politician conservator.

„În calitate de lider al Canadei, Trudeau ar trebui să fie un exemplu. Ce semnal transmite el despre comportamentul bărbaților puternici în preajma femeilor tinere”, a spus senatoarea Linda Frum.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, care a câştigat Openul Statelor Unite la tenis, după o finală cu americanca Serena Williams, a fost sărbătorită în oraşul ei natal, Mississauga, din provincia Ontario.

„Bianca este o sursă de inspiraţie pentru toţi canadienii, dar în special pentru tinerii canadieni, deoarece ea a demonstrat că tinerii pot face toate lucrurile la care aspiră”, a spus la rândul său, cu această ocazie, prim-ministrul canadian Justin Trudeau, aflat în campanie electorală pentru un al doilea mandat.

Bianca Andreescu a devenit prima jucătoare de tenis din Canada care a reuşit să câştige un titlu de Grand Slam în era open (începând din 1968), după ce a învins-o în finala de la US Open, cu 6-3, 7-5, pe Serena Williams, americanca ratând astfel şansa de a-şi trece în palmares al 24-lea trofeu major, un record pentru circuitul profesionist.

Graţie acestei victorii, Bianca Andreescu a urcat pe locul al cincilea în clasamentul WTA, după ce se afla pe cea de-a 200-a poziţie în urmă cu numai un an.