Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, l-a demis pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, Petru Şuşcă, care ocupa această funcţie din octombrie 2013.

Cine îi va lua locul fostului manager?

Postul de manager interimar, până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei, va fi preluat de Claudia Gherman, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi medic primar de chirurgie generală şi vasculară la Clinica de Chirurgie II.

Mai mult, ministrul Vlad Voiculescu a decis şi modificarea componenţei Consiliului de Administraţie, Marius Ionuţ Ungureanu, Călin George Dindelegan şi Simona Rednic fiind toţi numiţi în calitate de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Fostul manager al SJU Cluj, Petru Şuşcă, a fost criticat dur în repetate rânduri de către deputatul Emanuel Ungureanu, care a şi făcut mai multe sesizări pe numele directorului, concretizate în trei rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

Petru Şuşcă

Abuz imens privind proiectul Imogen, spune deputatul

Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, a salutat decizia luată de către ministrul Sănătăţii împotriva unuia „dintre cei mai toxici manageri din sistemul sanitar din Cluj-Napoca”. El speră să se organizeze în continuare un concurs corect şi transparent, iar viitoarea conducere a Spitalului Judeţean să nu mai fie influenţată de niciun partid politic.

„Îl felicit pe domnul ministru Vlad Voiculescu pentru că a avut curajul să-l schimbe pe unul dintre cei mai toxici manageri din sistemul sanitar din Cluj-Napoca, Petrică Şuşca. Vă reamintesc cele 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii care au documentat în detaliu faptul că sesizările mele cu privire la abuzurile comise de Şuşca erau perfect întemeiate.

Aştept ultimul raport al Ministerului Sănătăţii pentru a face public un alt imens abuz comis de Şuşca, împreună cu fostul deputat PNL Florin Stamatian, distrugerea premeditată a proiectului european de milioane de euro, Imogen. După ce voi scoate la lumină contractele încheiate în cei 7 ani negri de mandat ai lui Şuşca, veţi vedea dimensiunea risipei banului public în Spitalul Judeţean Cluj care colcăie în prea multe locuri de şobolani şi mizerie cruntă.

„L-am rugat public pe Vlad Voiculescu să nu implice politicul în managementul sanitar”

Sper ca în cel mai scurt timp, noul Consiliu de Administraţie şi noul manager să organizeze un concurs corect, pe deplin transparent şi să conducă acest spital un profesionist în domeniu sanitar fără legături cu vreun partid politic. L-am rugat public pe Vlad Voiculescu, la audierile din Comisia de Sănătate, să nu implice politicul în managementul sanitar şi nu o face, nici doamna Gherman şi nici vreunul din cei trei membrii ai Consiliului de Administraţie nu au legături cu niciun partid politic.

Vechiul Consiliu de Administraţie era controlat de Florian, vechi pesedist şi acum apropiat de Boc şi Rus ca raţa de boboc. Gata cu jaful şi afară cu politrucii din sistemul sanitar”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru Adevărul.