Noul edil al Timişoarei a început să taie în carne vie! Prima măsură: l-a destituit pe şeful interimar al Poliţiei Timişoara, Dorel Cojan, cel care deţinea această funcţie, fără concurs, încă din ianuarie 2014. Fostul primar Nicolae Robu a refuzat să organizeze un concurs pentru ocuparea acestei funcţii.

Primarul Dominic Fritz l-a împuternicit la comanda Poliţiei Locale Timişoara pe directorul adjunct Dumitru Domășnean.

“Am delegat atribuțiile la directorul Poliției Locale. Atribuțiile directorului au fost exercitate momentan de directorul adjunct Dorel Cojan, până la sfârșitul anului vor fi delegate directorului adjunct Dumitru Domășnean. Și asta este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe, cred că vom avea o perioadă de tranziție și după asta un nou început”, a precizat, marţi, Dominic Fritz.

Dorel Cojan (Sursă foto: Tion.ro)

“O să ne uităm foarte foarte atent la structura Primăriei”

Edilul Timişoarei spune că nu se va opri aici şi va lua decizii şi privind reorganizarea Primăriei, în urma unui audit.

“O să ne uităm foarte foarte atent la structura Primăriei, la cine şi ce face, la fişele postului, la rezultate, la evaluări şi pe baza acestei analize, o să luăm şi nişte decizii. Pentru mine nu este despre o cifră, ci despre capacitatea Primăriei de a răspunde la nevoile actuale ale Timişoarei.

Nu sunt aceleaşi nevoi ca acum 20 de ani. Avem nevoie de oameni care se pricep la fonduri europene, la strategii în turism, în cultură. Cine face treabă şi are rezultate nu trebuie să aibă nicio teamă. Pentru cei care se folosesc de locul lor pentru a avea o viaţă liniştită, o să vină momentul când va trebui să îşi găsească o altă menire”, a mai declarat Dominic Fritz.

Veşnicul şef interimar de la Timişoara, funcţii de conducere timp de 35 de ani

Dorel Cojan, fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara, a deţinut numai funcţii de conducere timp de 35 de ani din ultimii 38 de ani, iar de când a iesit la pensie acum 14 ani, cumula salariul de la Poliţia Locală cu pensia, notează presa locală. Dorel Cojan câştiga circa 15.000 de lei lunar, dintre care peste 8.500 de lei de la Poliţia Locală.

Între 1981 şi 1985, Cojan a fost Şeful Compartimentului Sectorişti din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Între 1988 şi 1990, Cojan a fost şeful Compartimentului Agenţi Ordine din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Cojan evită, însă, să folosească termenul de Miliţie, folosind şi pentru perioada dinainte de 1989 denumirea de Poliţie, scrie Adevărul.

După Revoluţie, Dorel Cojan a fost pe rând şeful Biroului Ordine Publică Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Biroului Poliţie Rutieră Timişoara, şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Secţiei 2 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră.

Din 2006, Dorel Cojan ocupă funcţia de director executiv adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, conducând în ultimii ani instituţia care nu are un director executiv.

În perioada cât era şef în Poliţie, Cojan a făcut şi două facultăţi, potrivit CV-ului său: Facultatea de Drept de la Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi Facultatea de Ştiinţe Economice, specialitatea Management Comercial de la Universitatea de Vest din Timişoara.