Premierul Florin Cîțu a luat o decizie fără precedent. Mai exact, acesta a hotărât să îl elibereze pe Alexandru Bologan, membru al PNL Sector 4, din funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării, după 5 luni de la numirea în funcție, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Totodată, șeful Executivului a avut grijă să numească rapid pe cineva pentru această funcție. Este vorba despre George Nicolaie, vicepreședinte PNL Sector 4, care este acționar al firmei de panotaj Euromedia Group și consilier general în Primăria Capitalei.

Pe de altă parte, în Monitorul Oficial nu este precizat motivul înlocuirii lui Alexandru Bologan, în contextul în care acesta nu are mai mult de 5 luni decât a preluat funcția. În ceea ce privește numirea lui Ciprian Telerma, decizia a fost una politică și luată de PNL.

Mai exact, Alexandru Bologan a fost practic înlocuit de Goerge Nicolaie, vicepreședinte PNL Sector 4, filială unde președinte este deputatul liberal Pavel Popescu, un susținător declarat al lui Florin Cîțu la șefia PNL. Totodată, potrivit hotnews.ro, conform declarației de avere ale lui George Nicolae, suprapunerea celor două nume nu este întâmplătoare.

Acesta menționează în document un împrumut de 133.000 de lei făcut către liberalul Pavel Popescu.

Hotnews.ro l-a contacat pe Pavel Popescu pentru a oferi o serie de declarații în acest sens. El susține că George Nicolaie l-a împrumutat cu acești bani în campania parlamentară, bani care i-au fost ulterior restituiți în urma rambursării de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a cheltuielilor electorale ale partidelor.

Cine este George Nicolaie

În ceea ce îl privește pe noul secretar de stat la Ministerul Digitalizării, George Nicolaie este vicepreședinte al PNL Sector 4, consilier general la Primăria Capitalei, din luna noiembrie 2020 și acționar cu peste 25% din acțiuni la Euromedia Group, una dintre cele mai mari firme de panotaj din ţară, potrivit declarației de interese depuse la începutul mandatului în Primăria Capitalei.

Documentul mai arată că valoarea participației sale în Euromedia group depășește 1,9 milioane de lei. Deține un apartament de peste 95 mp în București și cote părți din două terenuri intravilane în comunele Chiajna și Glina Ilfov, precum și în cadrul unui teren extravilan în Râșnov, Brașov.

Noul secretar de stat are și pasiuni. Mai exact, acesta iubește motocicletele și deține un Harley-Davidson (fabricată în 2019) și un BMWK1300R (fabricată în 2011), dar deține și o mașină Citroen 2cv (fabricată în 1988), toate dobândite prin cumpărare.

În ceea ce privește bunurile sale, el deține tablouri și ceasuri în valoare de 18.000 de euro. La capitol active financiare, are un depozit de 24004 lei și un cont curent de 11.414 euro la ING Bank, iar la Raiffeisen bank are un depozit de 586.414 lei, un depozit de 12.175 dolari și două conturi curente de 120.000 de euro și respectiv 110.000 lei.

Legat de venituri, doar în anul 2019 George Nicolaie a raportat venituri anuale de 60.000 de euro și respectiv 46.500 lei de la firmele Euromedia Group, Euromedia Services și Wide Screen Media.

Totodată, soția noului secretar de stat lucrează la Universal Soluțion și Createlier SRL și a avut venituri de 48.000 lei și respectiv 19.000 lei. Acesta și-a mai trecut venituri de peste 8.800 de euro din închiriere, și venituri din dividende în valoare de peste 2,4 milioane lei de la Euromedia Group și respectiv 173.000 lei de la Universal Solution.