Andreea Esca i-a pus imaginația Codruței Kovesi la încercare și a întrebat-o dacă ar fi să-și compare viața cu un film, care ar fi acela. Fosta șefă DNA a dat un răspuns surprinzător, și anume filmul-serial Narcos, în care este prezentată viața celebrului Pablo Escobar. 

Kovesi a spus că se inspiră din filmul Narcos. Acesta este un serial în care procurorii se luptă cu traficanții de droguri și cu corupția care acaparat o țară întreagă.  

Narcos este un serial polițist american. Filmările și acțiunea au loc în Columbia. Primul sezon spune povestea magnatului de droguri Pablo Escobar, care a devenit miliardar datorită producției și distribuției de cocaină, dar se concentrează și pe interacțiunile lui Escobar cu alți magnați de droguri, agenți ai DEA (Drug Enforcement Administration), și alte entități opozante. Sezonul trei începe după moartea lui Escobar și continuă în prim plan cu DEA, în timp ce aceștia se luptă împotriva infamului Cartel Cali.

Kovesi a mai mărturisit că este un mare fan al trupei Vama.

„ Sunt fan Vama Veche și Tudor Chirilă. Au avut un concert în 2004 la Sighișoara. Lansase melodia ‘Nu ne mai trageți pe dreapta.’ După concert, acolo era și un polițist și tot drumul până la Sibiu am cantat piesa asta. Săracul polițist nu a avut ce face. Înainte de a merge la Bruxelles am ascultat piesa asta, mi-a dat o stare bună, am plecat mai optimistă”, a spus Kovesi în emisiunea menționată mai sus.