Sprijin important primit de Laura Codruța Kovesi din partea lui Dacian Cioloș. Fostul premier, care în prezent este șeful grupului Renew Europe din Parlamentul European, arată că europarlamentarii din delegația USR PLUS au votat noua Comisie Europeană pentru că între obiectivele prezentate de Ursula von der Leyen se află și finanțarea Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi.

”Am decis ca delegația Alianței USR PLUS să voteze noua Comisie European condusă de Ursula von der Leyen. Facem acest lucru pentru că o bună parte din obiectivele pentru care cei opt europarlamentari USR PLUS au primit votul cetățenilor români se regăsesc în programul noului colegiu al comisarilor”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Între aceste obiective se numără:

”Extinderea MCV la nivel european;

Angajamentul de a lupta împotriva corupției prin operaționalizarea și finanțarea Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi;

Păstrarea unui nivel consistent al fondurilor europene accesibile României prin politica de coeziune și politica agricolă comună;

Angajamentul pentru incluziune și promisiunea implementării Garanției pentru Copii și Tineri;

Organizarea unei conferințe privind viitorul Europei care să găsească soluții pentru democratizarea UE, inclusiv un mecanism de consultare permanentă a societății civile, pentru ca cetățenii să participe la deciziile instituțiilor europene”, a arătat liderul PLUS.

”De asemenea, noua Comisie a inclus în programul său și marile teme de pe agenda grupului Renew Europe, pe care îl conduc: ambiția de a face din Europa primul continent neutru din punct de vedere al impactului asupra climei în 2050, cu o economie gata să facă față acestei provocări, și o orientare spre digitalizarea Europei cu un cadru de reglementare pentru inteligența artificială și o adevărată strategie europeană de date”, a mai scris fostul premier pe internet.