Mirel Palada a vorbit pentru DC NEWS despre situația din PNL, care în opinia sa ar putea fi următorul conflict politic major din România. Mai exact, acesta susține că există tensiuni între președintele Klaus Iohannis și liderul PNL, Ludovic orban.

El a mai adăugat totodată, că Iohannis nu va renunța niciodată la PNL, acesta fiind partidul care l-a adus la guvernare. În ceea ce privește lupta internă din partid, Mirel Palada susține că Iohannis va încerca cel mai probabil să intervină în această confruntare.

“Eu nu cred că în următoare perioadă Iohannis are cum să se desprindă de PNL, pentru că PNL l-a adus la guvernare și eticheta aceasta s-a lipit ca marca de scrisoare. Nu ai cum să-l desprinzi pe Iohannis de PNL, cum nu aveai cum să-l desprinzi pe Iliescu de PSD sau pe Băsescu de PD.

Părerea mea este că Iohannis va încerca pe cât îl țin puterile să intervină în lupta internă. Pe surse, avem destul de multe informații privind relațiile tensionate dintre Iohannis și Ludovic Orban, președintele actual al partidului”, a declarat Mirel Palada,  pentru DC NEWS.

Ludovic Orban vrea să rămână lider

În ceea ce privește dorința lui Ludovic Orban, Mirel Palada susține că liderul PNL ar vrea să rămână în continuare în funcție, însă tabrele sunt deja împărțite, așa că există posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să nu îl mai sprijine le Ludovic Orban.

Totodată, acesta mai adaugă că este posibil ca întreaga carieră politică a fostului premier să ia sfârșit, lucru care ar putea declanșa un conflict politic imens în România.

„E clar că Orban în momentul de față își dorește foarte mult să continue să conducă partidul, e clar că avem o tabără separată în jurul lui Cîțu, Emil Boc sau Rareș Bogdan, care să conteste această dorință a lui Orban și este foarte probabil ca Iohannis, în următoarele 6 luni de zile, să încerce din răsputeri să nu-l sprijine pe Orban și să-i pună capăt carierei politice.

Ăsta cred că va fi următorul conflict bine definit în România. Principalul joc politic pe care trebuie să-l urmărim în următoarea jumătate de an este felul în care se construiește lupta pentru putere în interiorul PNL și în care Iohannis va încerca să aibă un cuvânt de spus”, a maideclarat Mirel Palada.